Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Ντόρα Μπακογιάννη: "Χώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη " - "Θα έλεγα κατηγορηματικά όχι σε πρόταση πρωθυπουργίας

«Είναι η πρώτη φορά, που δεν βλέπω ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση» διακυβέρνησης, είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι αυτό «είναι ακραία προβληματικό για τη χώρα».

Όπως τόνισε η κ. Μπακογιάννη στην περίπτωση που δεν πετύχει η ΝΔ αυτοδυναμία και στις δεύτερες κάλπες, θα «προσπαθήσουμε να κάνουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας».

«Μετά το θέμα των Τεμπών, η τραγικότητα αυτού του δυστυχήματος έφερε την οργή και την στενοχώρια του ελληνικού λαού. Ήταν και είναι πάρα πολύ μεγάλη για πολλούς ουσιαστικούς λόγους διότι αυτό έγινε αλλά και για έναν πρόσθετο λόγο: γιατί περίμεναν περισσότερα από αυτή την κυβέρνηση. Είχαν βάλει οι Έλληνες πολίτες τον πήχυ πάρα πολύ ψηλά, από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Συνέβη αυτό διότι πέτυχε η κυβέρνηση να πολεμήσει τον κακό μας εαυτό στον ΕΦΚΑ, στο ψηφιακό κράτος, στις ρυθμίσεις οι οποίες έγιναν στον χώρο αυτό, στον τρόπο με τον οποίο έγιναν τα εμβόλια, είχε απαιτήσεις μεγαλύτερες από εμάς και δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτές τις απαιτήσεις των προσδοκιών».

«Πυρά» κατά Τσίπρα και Ανδρουλάκη


Η Ντόρα Μπακογιάννη έστρεψε στα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «ακούνε αξιολόγηση και βγάζουνε σπυράκια». Τόνισε επίσης πως ο κ. Ανδρουλάκης «έβγαλε τον εαυτό του εκτός κάδρου».

«Πριν από πέντε χρόνια ο κύριος Τσίπρας πήρε πέντε ανθρώπους από την ομάδα του φουκαρά του Καμμένου (…) Μιλάει ο Τσίπρας; Υπάρχουν όρια. Δηλαδή είναι και προσβλητικό στη μνήμη των Ελλήνων. Εμείς λοιπόν δεν θα κάνουμε τίποτα από όλα αυτά. Εγώ είμαι πεπεισμένη ότι αυτά τα οποία λέγονται προεκλογικά, την ημέρα που γίνονται οι εκλογές και όταν θα γίνουν και οι δεύτερες με ενισχυμένη αναλογική και ο ελληνικός λαός θα έχει μιλήσει, θα έχει αποφανθεί, όλοι οι τόνοι κι όλα τα καλάμια (αναφερόμενοι στους αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης) θα έχουν μείνει στα πάρκινγκ (…) Καλό είναι στην πολιτική να είσαι προσγειωμένος».

«Όχι» σε πρόταση πρωθυπουργίας


Σε ερώτηση για το τί θα έλεγε εάν της γινόταν πρόταση να γίνει πρωθυπουργός, απάντησε κατηγορηματικά όχι, τονίζοντας ότι είναι περήφανη για τον πρωθυπουργό και έχει αρχηγό.

«Ορισμένοι υπουργοί της ΝΔ θα έπρεπε να είναι πιο παρόντες»


Για τα εσωτερικά της ΝΔ ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός θα κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες βουλευτές και εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι εκπροσωπούν σήμερα τον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τον ευρύτερο χώρο του κέντρου». Τόνισε ακόμη ότι ορισμένοι υπουργοί θα έπρεπε να είναι «πιο παρόντες».

«Ο Κώστας Καραμανλής είναι αυτοδικαίως υποψήφιος βουλευτής, διότι δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει το παραμικρό, δεν έχει καμία δικαστική απόφαση εις βάρος του, βλέπε Παππάς και οι άλλοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική του», ανέφερε για την υποψηφιότητα του Κώστας Αχ. Καραμανλή, ο οποίος λίγο μετά την τραγωδία στα Τέμπη παραιτήθηκε από υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις


Για την αλλαγή στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα είπε πως αποτελεί «συνήθη διπλωματική πρακτική» η ανταλλαγή ευχών σε εθνικές επετείους.

«Έχει αλλάξει ο τόνος της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως ήταν συγκλονιστικός ο τρόπος που αντέδρασε ο ελληνικός λαός όταν έγιναν οι σεισμοί. Για τις εκλογές στην Τουρκία ανέφερε επίσης πως «με τον Ερντογάν τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα».

Τέλος για τις ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα ανέφερε πως «βλέπω να παίρνουμε επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023, με κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ