Πολιτική

Θεοδωρικάκος για panic button: "Άμεση και ασφαλής ειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ"

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας εφαρμογής panic button για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

"Στη διάθεση των γυναικών που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι πλέον η εφαρμογή του panic button. Έχουν τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς ειδοποίησης της ΕΛ.ΑΣ. Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε την βία απέναντι στις γυναίκες".   

Νωρίτερα μιλώντας στην εκπομπή "Συνδέσεις" στην ΕΡΤ, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε τονίσει ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία  έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς: "Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή  το πρόγραμμα panic button το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες έχουν υπάρξει θύματα ενδοοικογενειακής  βίας  και υπάρχει κίνδυνος να ξανά υπάρξουν ως θύματα βίας" τόνισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε: "Δίνεται η δυνατότητα σε γυναίκες που βιώνουν μία δύσκολη στιγμή, που απειλούνται, να πατούν ένα κουμπί παρατεταμένα στο κινητό τους τηλέφωνο και να ειδοποιείται  αμέσως  η Ελληνική Αστυνομία και άμεσα να παρεμβαίνει οπουδήποτε βρίσκονται αυτές οι γυναίκες".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ