Θεοδωρικάκος
Πολιτική

Την παρέμβαση Θεοδωρικάκου πυροδότησε δημοσίευμα με επίορκους της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του ΠΡΟΠΟ, το σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, είχαν «αγαστή» συνεργασία με σκληρούς ποινικούς και μέλη της μαφίας που λυμαίνεται τη νύχτα, το λαθρεμπόριο καυσίμων κι άλλες παράνομες δραστηριότητες. Μάλιστα, σύμφωνα με το «Βήμα», το οποίο αποκαλύπτει το θέμα, δεν δίσταζαν να τοποθετούν δικούς τους ανθρώπους από το σώμα σε υπηρεσίες-κλειδιά για να κάνουν τις «δουλειές» τους ανενόχλητοι οι εγκληματίες. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, αποκαλύπτονται συνομιλίες τωρινών σημαντικών υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας.

 

Εβαζαν δικούς τους για να κάνουν τα «στραβά μάτια» στις δουλειές της μαφίας

Οι συνομιλίες αυτές, σύμφωνα πάντα με το «Βήμα», βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας. Σε αυτές ακούγονται ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη να λένε ότι αυτοί θα «βάλουν πλάτη» σε κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων κι άλλων ποινικών. Αλλοι, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί φέρονται να υποστηρίζουν ότι έχουν πολιτικές «άκρες» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κι ότι μπορούν να βάλουν «φυτευτούς» σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως των ελέγχων των καυσίμων, των νυχτερινών κέντρων κι αλλού, «δικούς τους» αστυνομικούς. Κι αυτοί θα παρέχουν υπηρεσίες με το αζημίωτο για να γίνονται οι δουλειές της μαφίας υπό τον μανδύα της ΕΛΑΣ. Οπως τονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, επιβεβαιώθηκαν οι μετακινήσεις, όταν αναζητήθηκαν πληροφορίες για τις καταστάσεις μετακινήσεων προσωπικού. Επιπλέον, αξιωματικοί που ακούγονται να συνομιλούν με τους ποινικούς συμμετείχαν και στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛΑΣ!

 

«Ελα στην ταβέρνα να σου δώσουμε τα "κρασιά" σου»

Στο πρωτοσέλιδο του «Βήματος» καταγράφεται διάλογος που λέει χαρακτηριστικά «Στρατηγέ μου να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;», με τον υπηρεσιακό παράγοντα να απαντά «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα». Στις συνομιλίες ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς. Σε άλλον καταγεγραμμένο διάλογο, ο αξιωματικός της Αστυνομίας, φέρεται να κανονίζει τα της πληρωμής του. «Φίλε μου σ' ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας» με τον ποινικό να του απαντά «Πάμε στη γνωστή ταβέρνα. Σε περιμένουμε να σου δώσουμε τα κρασιά σου...»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»