Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τον καθορισμό ανώτατου ορίου νυχτερινής απασχόλησης στις ΕΔ

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων» Αυτό τονίζει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με θέμα «Οικονομική ενίσχυση – νέο μισθολόγιο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «βασική αρχή για την αναμόρφωση του ισχύοντος μισθολογίου των στρατιωτικών αποτέλεσε η κατάργηση της επιδοματικής πολιτικής σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική ουδετερότητα».

Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας που τέθηκαν», πρόσθεσε, «θεσπίστηκαν ή διατηρήθηκαν τα επιδόματα εκείνα, που η χορήγηση τους αποτελεί συνάρτηση του ιδιαίτερου υπηρεσιακού καθήκοντος ή του τρόπου, του χώρου, και των συνθηκών απασχόλησης των στελεχών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανέφερε ότι «χορηγείται με την παράγραφο Β’ του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74), επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, σε ένδειξη αναγνώρισης της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους, ενώ με την ΚΥΑ υπ’αριθμ. Φ.841/38/26939/Σ.5184/23-3-2018 (Β΄1119), καταβάλλονται επιδόματα κινδύνου σε ένδειξη αναγνώρισης της επικινδυνότητας του έργου των στελεχών».

«Από τα παραπάνω συνάγεται ότι, θεσμικά έχει αναγνωριστεί η φύση της προσφερόμενης εργασίας των στελεχών και οποιαδήποτε πρωτοβουλία δύναται να αναληφθεί μόνο για την αναμόρφωση – βελτίωση των καταβαλλόμενων επιδομάτων» καταλήγει στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ