Τσίπρας
Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η ομιλία του στην Βουλή – Ενδέχεται πρότασης μομφής

Δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Αν τελικά συμβεί αυτό, στον κ. Τσίπρα θα απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και θα την κάνει αποδεκτή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την  ψηφοφορία την Παρασκευή. 

Ο κ. Τσίπρας είπε ξεκινώντας την ομιλία του ότι κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Περιέγραψε την ανασφάλεια και την αγωνία για το αύριο της κοινωνίας και είπε: δυστυχώς οι τύχες της κοινωνίας είναι στα χέρια μιας κυβέρνησης όχι μόνο ανίκανης αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από την δημοκρατία.

«Κανείς και καμία μπροστά στα φαινόμενα αυτά δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια», είπε ακόμα. Αυτό που συμβαίνει σημείωσε, αφορά την ζωή των ανθρώπων». 

«Η κοινωνία ζει εδώ και 6 μήνες στην δίνη των αποκαλύψεων για έναν ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στην δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου», είπε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για ένα εγκληματικό δίκτυο με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκείνος ήταν ο επικεφαλής του δικτύου και το οργάνωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου. «Από την πρώτη ημέρα πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του. Τοποθέτησε έναν δικό του άνθρωπο επικεφαλής που δεν πληρούσε τα κριτήρια. Έχρισε βοηθό εκπληρώσεως τον ανιψιό του για τον συντονισμό αυτού του δικτύου», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας. 

Πρόσθεσε ότι κατάφερε να προσθέσει σε αυτό το δίκτυο προηγμένα συστήματα τα οποία υποκλέπτουν κάθε στιγμή 24 ώρες το 24ωρο αρκεί να είναι δίπλα σου το κινητό σου τηλέφωνο. Παίρνει φωτογραφίες και βίντεο. Έστησε μια οργουελιανή δυστοπία, είπε ακόμα. 

Μεταξύ αυτών που παρακολουθούνταν υπουργοί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οικονομικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και όσοι δεν άνοιγαν το κακόβουλο μήνυμα υπήρχε άλλος τρόπος ο παραδοσιακός με την υπογραφή εισαγγελέα. 

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε ο κ. Τσίπρας ως εγκέφαλος αυτού του δικτύου προέβη στις πράξεις αυτές γιατί διακατέχεται από ιηση και αλαζονεία. Μεγάλωσε ως πρίγκιπας και νομίζει ότι τώρα είναι βασιλιάς και κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει, είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, είπε ότι με δική του επιμονή υπήρξε έλεγχος παρά τις συστάσεις που του έγιναν στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το κινητό Ανδρουλάκη. Και μόνο τότε η επίσημη νομότυπη παρακολούθηση Ανδρουλάκη ανακαλύφθηκε τυχαία και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. 

«Το βασικό σκάνδαλο», είπε ακόμα ο κ. Τσίπρας «ακολούθησε άλλο ένα και οδήγησε σε εκτροπή από την δημοκρατική τάξη και αποδεικνύει τη νοοτροπία συμμορίας που έχει ως αρχή την ομερτά». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ