Πολιτική

Ιταλία: Απεργία 48 ωρών στα βενζινάδικα λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν από το βράδυ της Τρίτης οι ιδοκτήτες πρατηρίων βενζίνης στην Ιταλία καθώς οι προσπάθειες αναστολής της κινητοποίησης, με την πραγματοποίηση δυο συναντήσεων της κυβέρνησης Μελόνι με τους βενζινοπώλες , δεν οδήγησαν σε θετικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανέλαβε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το πρόσφατο κυβερνητικό διάταγμα το οποίο, μεταξύ των άλλων, προβλέπει ότι τα πρατήρια βενζίνης πρέπει να αναρτούν σε καθημερινή βάση τη μέση τιμή των καυσίμων στη χώρα.

«Πραγματοποιήσαμε ήδη δύο συναντήσεις, η κυβέρνηση δεν ενέκρινε τα μέτρα αυτά για να στοχοποιήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά αντιθέτως για να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί έντιμοι επαγγελματίες», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Οι Ιταλοί βενζινοπώλες, όμως, επιμένουν ότι η αύξηση της τιμής των καυσίμων δεν οφείλεται στο δικό τους κέρδος. Επιπλέον υπενθυμίζουν ότι η νέα κυβέρνηση δεν ανανέωσε τη μείωση των φόρων που είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή του Μάριο Ντράγκι, και θεωρούν ότι «έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία η οποία εκτιμούν ότι στοχεύει στη συκοφάντησή τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ