Πολιτική

Τσιάρας: «Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουμε» στο μπλόκο για Κασιδιάρη

«Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν ότι πρόσωπα, τα οποία έχουν βρεθεί εκτός κομματικής συμπεριφοράς, με ακραία συμπεριφορά ή πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί, δεν μπορούν να ηγούνται ούτε κομματικών σχηματισμών ούτε - πολύ περισσότερο - να κατέρχονται ως υποψήφιοι στις εκλογές» ανέφερε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την προσδοκία τα κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν  με την ευθύνη που τους αναλογεί, την αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

«Εκτιμώ, ανέφερε, ότι εάν υπάρχουν προτάσεις, η κυβέρνηση θα τις δει και θα τις υιοθετήσει, αλλά το να λέει κανείς ότι έχει δική του άποψη ή να ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα, δεν συνιστά υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά σε ένα ζήτημα που ξέρουμε τι ιστορικά δεδομένα έχει δημιουργήσει και τι ενδεχομένως κινδύνους μπορεί να δημιουργήσει στο μέλλον».

Αναφερόμενος στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να βλέπει το ζήτημα αυτό ως ένα λόγο για να αντιπαρατεθεί πολιτικά ή να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαχώρισε τη στάση του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής φαίνεται - τουλάχιστον ειδησεογραφικά - να υπάρχει μία πιο σοβαρή αντιμετώπιση.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή που έλαβε  εχθές από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για το απόρρητο των επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο, ζητώντας να ενημερωθεί για τη διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος σχετικά με τη διαχείριση αιτημάτων πολιτών για τυχόν υποκλοπές, ο κος Τσιάρας ανέφερε ότι οι «απαντήσεις βρίσκονται μέσα στον νόμο».

«Ο νόμος περιγράφει ποιες είναι οι κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διέψευσε τα όποια σενάρια περί αντιδικίας μεταξύ της κυβέρνησης και προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Εμείς δεν είμαστε της άποψης ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές δεν χρειάζονται, όπως έχει διατυπωθεί πολλές φορές από στελέχη της αντιπολίτευσης» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι ο ρόλος των Ανεξάρτητων Αρχών είναι εξόχως σημαντικός για την ομαλή λειτουργία της ελληνικής Πολιτείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...