Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Παναγιωτόπουλος: "Και το 2023 οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εκπέμπουν ισχυρό αποτρεπτικό στίγμα"

Το ήθος, τον επαγγελματισμό, το υψηλό φρόνημα και την αγάπη για την πατρίδα που διέπουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την εκτέλεση της αποστολής τους εξαίρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του ερχομού του νέου έτους.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Έφεδροι και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Ευρισκόμενοι στο κατώφλι του Νέου Έτους, θα ήθελα να απευθύνω σε σας και τις οικογένειές σας τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, πρόοδο, ευημερία και επίτευξη των στόχων σας.

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς είναι ευκαιρία να ανανεώσουμε το όραμά μας και να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν 3,5 χρόνια, για την ενίσχυση και αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Εργαζόμαστε νυχθημερόν, με σχέδιο και πρόγραμμα, για την αμυντική θωράκιση της Χώρας. Προωθούμε μια σειρά κομβικών εξοπλιστικών προγραμμάτων που αποσκοπούν στην υποστήριξη των υφισταμένων οπλικών συστημάτων και στην πρόσκτηση νέων. Αναβαθμίζουμε την αμυντική βιομηχανία. Επεκτείνουμε τις διεθνείς συμμαχίες. Ενισχύουμε και ανανεώνουμε το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αυτό όμως που είναι σημαντικό, είναι οι πολλές και μικρές καθημερινές νίκες, αποτέλεσμα της μεθοδευμένης, επίμονης και συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που καταβάλετε εσείς, στο πλαίσιο της αποστολής σας.

Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, με την έλευση της νέας χρονιάς, σας ζητώ να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος, μέθοδο και πίστη, την προσπάθεια, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις, τασσόμενες όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, να εξακολουθήσουν να αποτελούν τον εγγυητή της ασφάλειας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ευημερίας της Πατρίδας μας.

Σας ζητώ, ενστερνιζόμενοι τη βαρύτητα της αποστολής σας, να εξακολουθήσετε να επαγρυπνείτε και να διατηρείτε σε υψηλό επίπεδο το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου η Χώρα μας να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις οποιεσδήποτε προκλήσεις και παραβατικές συμπεριφορές, από όπου και αν αυτές προέρχονται.

Σας ζητώ να συνεχίσετε να εργάζεστε με ζήλο και επαγγελματισμό, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες να συνεισφέρουν ενεργά στην κοινωνία, όταν και όπου οι περιστάσεις το απαιτήσουν, όπως άλλωστε έχει γίνει και μέχρι τώρα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης, αλλά και όποτε ζητήθηκε από την Πολιτική Προστασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Αποτελείτε το βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το λόγο αυτό θέλω να είστε σίγουροι ότι, κύριο μέλημα του Υπουργείου παραμένει η ανάληψη δράσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας, τόσο της δική σας όσο και των οικογενειών σας, με σκοπό να μπορείτε να επιτελείτε απερίσπαστα και στο ακέραιο την αποστολή σας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, στεκόμενοι δίπλα σας.

Ζώντας μαζί σας καθημερινά, εδώ και 4 συναπτά έτη, και παρακολουθώντας το έργο σας, αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος για όλους εσάς που με πάθος και αφοσίωση υπηρετείτε την Πατρίδα, σε κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας. Είναι τιμή μου που αποτελώ και εγώ μέρος αυτής της μεγάλης οικογένειας, της οποίας τα κυρίαρχα στοιχεία είναι το ήθος, ο επαγγελματισμός, το υψηλό φρόνημα και η αγάπη για την Πατρίδα.

Είναι αυτές οι αρετές που σας διακρίνουν και με κάνουν να νοιώθω σίγουρος ότι, και τη νέα χρονιά, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να είναι ισχυρές και αξιόμαχες και θα εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση το ισχυρό αποτρεπτικό τους στίγμα.

Τέλος, ας ηχούν πάντα στα αυτιά μας τα λόγια του Σωκράτη, του κορυφαίου των Φιλοσόφων «Μητρός τε και πατρός και άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστί η Πατρίς». Λόγια που έχουν γίνει πράξη χάρη στο ζήλο σας και στην αμέριστη αγάπη σας για την Πατρίδα.

Εύχομαι το 2023 να είναι έτος ειρήνης, σταθερότητας, ανάπτυξης και προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας για κάθε έναν από εσάς.

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά!!

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ