Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Ξεσπά ο Αβραμόπουλος για το «Qatar Gate»: Είμαι στο επίκεντρο των ερευνών γιατί ήμουν ο μόνος που πληρωνόταν

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σχολίασε αρχικά τις δηλώσεις που έκανε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, τονίζοντας ότι “ο Μάμερ είπε ότι είχε πραγματοποιήσει εσωτερικούς ελέγχους σχετικά με τις συναντήσεις. Οι εννέα συναντήσεις δικές μου από τις 15 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2021 ήταν για αυτό που περιέγραψε ο ίδιος σήμερα ως σύντομες, φιλικές συναντήσεις με τους παλιούς μου συναδέλφους στην Επιτροπή…”.

Και συνέχισε αναφερόμενος στον Αντόνιο Παντσέρι: “Η θέση μου σε αυτή τη ΜΚΟ, ήμουν μέλος της τιμήτικής επιτροπής. Δεν μπορούσα και δεν έπρεπε να κάνω λόμπι. Για να γίνω μέλος, μου δόθηκε η άδεια της Επιτροπής. Μόνο εκστρατεία υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν ο κ. Παντσέρι είχε φτιάξει και άλλες 10 ΜΚΟ από πίσω, δεν είχαν καμία σχέση με εμάς”.

Ερωτηθείς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για ποιο λόγο έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών, επισήμανε: “Για όλους ρωτάνε. Βρίσκομαι στο επίκεντρο των ερευνών επειδή ήμουν ο μόνος για ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών πληρωνόταν. Τότε είχα δηλώσει στην Επιτροπή και το ποσόν. Και στις αρχές του 2022 παραιτήθηκα, έναν χρόνο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Ποτέ δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Politico”, εστάλη ένα e-mail νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (21.12.2022) στα “σημεία επαφής για τη διαφάνεια και τη δεοντολογία” των γραφείων των ευρωβουλευτών, με έναν αξιωματούχο της ΕΕ να ρωτά μέσω αυτού αν μέλη του Σώματος των Επιτρόπων ή υπάλληλοι του υπουργικού συμβουλίου είχαν αλληλεπιδράσει με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ή το Fight Impunity (το οποίο αναφέρεται ως AITJ, με βάση το πλήρες όνομα Association Against Impunity and for Transitional Justice) πέρυσι.

“Είχε το μέλος ή το γραφείο σας οποιαδήποτε αλληλεπίδραση (αλληλογραφία, συναντήσεις, επαφές) με τον Πρώην Επίτροπο Αβραμόπουλο την περίοδο από 3 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και 1 Δεκεμβρίου 2021 υπό την ιδιότητά του ως επίτιμου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της AITJ[;]”, είναι η ερώτηση στο e-mail. Στους παραλήπτες δόθηκε σύντομη προθεσμία να απαντήσουν.

Ο αξιωματούχος έθεσε την ίδια ερώτηση σχετικά με οποιαδήποτε επικοινωνία και με άλλους εκπροσώπους του Fight Impunity ή με τον Αβραμόπουλο “υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα” κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου, “και εάν ναι, για να μας ενημερώσει για το θέμα αυτής της αλληλεπίδρασης”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...