Πολιτική

Έλ. Ράπτη: Η επίσκεψη στο Δ’ Σώμα Στρατού στην Ξάνθη και η καμπάνια κατά της παιδικής κακοποίησης

Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, επισκέφθηκε το Δ’ Σώμα Στρατού «Θράκη» και συναντήθηκε με τον Διοικητή του, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, ο οποίος την ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και την ενημέρωσε για την λειτουργία του και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει με επιτυχία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δράσεις ευαισθητοποίησης, που πραγματοποιεί η καμπάνια «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης σε όλη την Ελλάδα, μέσα από πολύτιμες συμμαχίες με πολιτειακούς και θεσμικούς παράγοντες με σκοπό να φτάσει η ενημέρωση σε κάθε σπίτι, σε κάθε παιδί.

Παρουσίασε τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που στοχεύουν στην ενημέρωση και ενδυνάμωση των παιδιών μέσα από απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συζήτησαν για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, που στοχεύει στην αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς τα παιδιά διαδικασιών, στην μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν και στην αύξηση των περιστατικών που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για τον προγραμματισμό μίας εκδήλωσης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υπηρετούντων στο Δ’ Σώμα Στρατού για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...