Πολιτική

Σχολικός εκφοβισμός: Σε ειδική πλατφόρμα θα καταγράφονται τα περιστατικά

Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο την τοποθέτηση διαδικτυακής πλατφόρμας για την αναστολή της παραβατικότητας και του σχολικού εκφοβισμού στα σχολεία με την ονομασία «Polifimos» υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Η συνεργασία αυτή προέκυψε στο πλαίσιο ενεργειών πρόληψης και καταστολής φαινομένων σχολικού εκφοβισμού προκειμένου να προστατευθεί η μαθητική κοινότητα και να εκμηδενιστούν περιστατικά που έχουν λάβει έξαρση τον τελευταίο καιρό.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή που ξεκινάει πιλοτικά από το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά. Πρόσβαση στην πλατφόρμα θα έχουν οι Σύλλογοι Γονέων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καταγγελία θα γίνεται από τον γονιό στο Σύλλογο και μόλις καταγραφεί στην πλατφόρμα θα ειδοποιείται το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, εν προκειμένω του Ελληνικού και της Αργυρούπολης καθώς και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και αναλόγως της βαρύτητας του περιστατικού θα εκκινούνται και οι αντίστοιχες ενέργειες που θα πρέπει να επιληφθούν του θέματος με τη συνεργασία των αρμοδίων αρχών και ειδικοτήτων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος υποδέχτηκε στο Υπουργείο την αντιπροσωπεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, για την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

«Η υπογραφή του μνημονίου μεταξύ του Δήμου μας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σηματοδοτεί μια νέα δυναμική με οφέλη για τη σχολική μας κοινότητα. Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού δυστυχώς στη σύγχρονη εποχή έχουν παρουσιάσει αλματώδη εμφάνιση και συχνότητα γι’ αυτό και κάθε μας ενέργεια έχει ως στόχο να συμβάλλει σε μια καλύτερη κοινωνία για τους πολίτες μας, κάθε ηλικίας.

Με την διπλή μου ιδιότητα, του Δημάρχου αλλά και του γονέα δύο αγοριών εκτιμώ ότι η εφαρμογή αυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας θα λειτουργήσει περισσότερο αποτρεπτικά στην εμφάνιση νέων περιστατικών βίας καθώς και θα αποτυπώσει το μέγεθος του προβλήματος σε ρεαλιστικά νούμερα», τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και σε όλους εκείνους που ετοίμασαν την πρωτοποριακή πλατφόρμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα σχολεία μας είναι χώροι εκμάθησης και διαπαιδαγώγησης και μέσα σε αυτούς πρέπει τα παιδιά να νιώθουν οικειότητα και ασφάλεια. Σήμερα που τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού παρουσιάζουν έξαρση, καθώς και η παραβατικότητα από πολύ νεαρές ηλικίες, ερχόμαστε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης που εκτιμούμε ότι θα συμβάλλει στο μέγιστο δυνατό στην αναστολή αυτών των φαινομένων», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Βαγγέλης Νικοθόδης.

«Τίποτα δεν είναι κρυφό. Αυτό πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά και να αισθάνονται ότι είναι ασφαλή στο σχολικό τους περιβάλλον. Ασφαλείς θα αισθάνονται και οι γονείς γνωρίζοντας ότι τα περιστατικά εκφοβισμού θα καταγράφονται και θα δρομολογούνται οι ενέργειες από τους αρμόδιους.

Είμαστε υπέρ της πρόληψης και σε αυτό το πλαίσιο ξεκινάμε την εφαρμογή από το νέο σχολικό έτος 2022 – 2023 στα σχολεία του Δήμου μας», δήλωσε η Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Αλεξάνδρα Αφεντάκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ