Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Δεύτερος γύρος στη Βουλή-Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας-Τσίπρας: Να δεσμευτούν όλα τα κόμματα πως μετεκλογικά δεν θα συνεργαστούν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Βίντεο-upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως "οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας" και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως από την τετραετία του θυμόμαστε "ψέματα ψέματα ψέματα". 

"Εαν το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας κύριε Τσίπρα ξεκινάτε από μειονεκτική θέση.  Εαν δεν στέλναμε όπλα στην Ουκρανία θα ήμασταν η μοναδική χώρα και θα ήμασταν πιο κοντά στο στρατόπεδο του Πούτιν" είπε.

"Τι ακριβώς κέρδισε.η Τουρκία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ; Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να δώσει αεροσκάφη όσο η Τουρκία δεν αλλάζει την συμπεριφορά της"  ανέφερε. 

"Πρώτος εγώ ζήτησα να είμαστε ενωμένοι στα εθνικά όπως ζητήσατε αλλά πού ήσασταν όταν δεν στηρίξατε τις αμυντικές δαπάνες, την ελληνογαλλική συμφωνία. Εκφραστήκατε πως η Άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός. Έστω και με καθυστέρηση καλώς ήλθατε στο στρατόπεδο της εθνικής ενότητας." απάντησε σε προηγούμενη αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. . 

"Στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου θα καθίσει το "ηθικό σας πλεονέκτημα'" είπε με αφορμή την υπόθεση Novartis. 

"Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά κύριε Τσίπρα γιατί η πρώτη ήταν δραματική, γιατί αλλιώς θα κινδύνευε η δημοκρατία" τόνισε. 

Στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων κατηγόρησε πάλι τον κ. Μητστοάκη πως "ντύθηκε ΚΚΕ", ενώ έχει κάνει νόμο του δίκιο του εργοδότη αντί του εργάτη και είπε ακόμη: "μαζέψτε τους βουλευτές σας που τρέχουν σε προεκλογικές εκδηλώσεις"

Αρχικό κείμενο

"Μέχρι το 2019 ζήσαμε μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων" ανέφερε ο πρωθυπουργός στο ξεκίνημα της συζήτησης, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της Κυβέρνησης και αφορμή την επέτειο 3 χρόνων εκλογής αυτής. 

"Αφήσατε ανεξόφλητο γραμμάτιο 100δισ από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο" καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια με τα μαθηματικά της κυβέρνησης του υποστήριξε πως με την αύξηση έδωσε έναν επιπλέον μισθό σε κάθε εργαζόμενο. "Στα ζητήματα της εργασίας, διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα παραλάβαμε στα 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ και με την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το ετήσιο ξεπερνά τα 1000 ευρώ. Ενας μισθός επιπλέον για κάθε εργαζόμενο"

Πόσα πήρε πίσω από αυξήσεις και φόρους δεν μας είπε... 

Ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγόρησε από την πλευρά του "πως ντύθηκε ΚΚΕ"  και πως είπε "46 λεπτά ψέματα". "Επενδύετε σε ένα κοινό που έχει άγνοια" επισήμανε. 

Σε άλλο σημείο επικαλέστηκε το BBC που είπε πως η Ελλάδα είναι 4η στην ΕΕ στα όπλα που έχουν δοθεί στην Ουκρανία, ενώ κατηγόρησε τον κ. Παναγιωτόπουλο πως "ο υπ. Άμυνας όταν ζητάμε στοιχεία μας λέει προδότες".

Κάνετε ΙΧ εξωτερική πολιτική, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό.  "Αλλάξατε το δόγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ελλάδα πυλώνας ειρήνης και ασφάλειας' είπε. "Γίνεστε ένας νέος Παπάγος". 

"Απέναντι στον Ερντογάν είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι. Να το ακούσουν όλοι εντός και εκτός" τόνισε. 

"Να φύγει αυτή η κυβέρνηση πριν η βλαβη καταστεί ανήκεστος"είπε και κάλεσε όλα τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν πως δεν θα συνεργαστούν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις εκλογές.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ