Πολιτική

Η κυβέρνηση ξαναρχίζει το παραμύθι των μπαχαλάκηδων για να σώσει τις δεξιές απώλειες

Τα αντανακλαστικά των δεξιών ψηφοφόρων, οι οποίοι ταξιδεύουν ο ένας μετά τον άλλον σε άλλες κομματικές πολιτείες προσπαθεί να ερεθίσει η κυβέρνηση μήπως και διασώσει τα ψηφουλάκια τους, που με τα τόσα κεντροαριστερά ανοίγματά της έχει απωλέσει.  

Τα εθνικά θέματα και οι πόντοι που κερδίζουν στην ειδησεογραφική ατζέντα στα φιλικά προσκείμενα στο Μαξίμου ΜΜΕ είναι ο ένας τρόπος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δεύτερος είναι η παλιά συνταγή της σύγκρουσης "αντικαθεστωτικών'-"νοικοκυραίων". 

Τα τελευταία επεισόδια στο ΑΠΘ έδειξαν ξεκάθαρα προς αυτήν την κατεύθυνση. 

https://www.youtube.com/watch?v=7j3Z4poBLvA

Με αφορμή αυτά τα επεισόδια βγήκε από το καβούκι του και ο Σύριζα και με την αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Η ΝΔ που εμφανίζεται σαν υπερασπιστής του δόγματος "Νόμος και Τάξη" και η αξιωματική αντιπολίτευση που ξυπνάει από τον λήθαργο και την απογοήτευση τους δικούς της ψηφοφόρους με την δοκιμασμένη συνταγή. 

«Η αστυνομία θα παραμείνει στο ΑΠΘ για να διασφαλίσει την κατασκευή της βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η Πρυτανική Αρχή», τόνισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει την προκλητική – όπως την χαρακτήρισε- κάλυψη τέτοιων βιαιοτήτων, ειδικά σήμερα και αύριο που έχουν εξαγγελθεί διάφορες κινητοποιήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες καταστροφές.

Ο κ.Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συρόμενος από ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στο εσωτερικό του, επιλέγει την τεχνητή όξυνση και την κάλυψη των μπαχαλάκηδων».

Μητσοτάκης στο υπουργικό

Ο πρωθυπουργος μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρθηκε στα επεισόδια με την επίθεση ΜΑΤ σε φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, υιοθετώντας ατζέντα "νόμου και τάξης".

Πλήρης κάλυψη στην αστυνομία για τη χρήση βίας στο ΑΠΘ και λογική "νόμου και τάξης" από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα επεισόδια κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ή με τη βαριοπούλα ή με τη βιβλιοθήκη, διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ το μέτωπο αντιεξουσιαστών κυβέρνησης λαμβάνει κλιμακούμενες διαστάσεις. 

Η οργάνωση "Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας" προχώρησε σήμερα σε ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στη Ν.Δ. Πεύκης-Λυκόβρυσης που είχε γίνει ένα μήνα πριν με τσιτάτα όπως: "Να κάψουμε ολοσχερώς το κτήνος του Εξευγενισμού". Υπενθυμίζετια πως για δράση τραμπούκων του ποινικού δικαίου είχε κάνει λόγο η ΝΔ, αναφερόμενη στην επίθεση που σημειώθηκε σε γραφεία του κόμματος στην Πεύκη. 

Τέλος σήμερα είχαμε και καταδρομική επίθεση σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας με ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ

Ααα και μην ξεχνάμε πως Παρασκευή έρχεται θα την πληρώσει λογικά όπως συνηθίζεται πάλι η διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ