Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: Παρόν στα γυρίσματα του τρίτου κύκλου της σειράς «Έτερος Εγώ»

Μάλιστα, ο κ. Πιερρακάκης ανέβασε και τις σχετικές φωτογραφίες στο Instagram, ενώ «έπλεξε και το εγκώμιο» του σκηνοθέτη του «Έτερος Εγώ», Σωτήρη Τσαφούλια, αποκαλώντας τον «έναν εμπνευσμένο, σύγχρονο και τολμηρό Έλληνα δημιουργό».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη από τα γυρίσματα

«Με τον @tlivanios επισκεφτήκαμε σήμερα έναν εμπνευσμένο, σύγχρονο και τολμηρό Έλληνα δημιουργό, το Σωτήρη Τσαφούλια, στα γυρίσματα του τρίτου κύκλου της σειράς «Έτερος Εγώ».

Το «Έτερος Εγώ» σε κερδίζει συνολικά ως σκηνοθεσία, παραγωγή, αφήγηση. Η ταινία και έπειτα η σειρά παρουσιάζει τη μαγεία και την περιπέτεια των μαθηματικών μαζί με κομμάτια του ιστορικού πλούτου της αρχαίας Ελλάδας – και τη δύναμή τους να απαντούν σε ερωτήματα του κόσμου μας. Η τεχνολογία είναι πανταχού παρούσα στη σειρά, δρώντας – όπως πρέπει – πάντα επικουρικά.

Ο πρωταγωνιστής, Δημήτρης Λαΐνης, τον οποίο ερμηνεύει ο εξαιρετικός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, στην υψηλή λειτουργικότητα του Asperger και η σειρά αποτυπώνει το πως αυτό γεννά υψηλές και σπάνιες δεξιότητες.

Όλοι είμαστε έτεροι, όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι, μέσα από τις διαφορετικές μας αφετηρίες, που μπορεί να περιέχουν δυσκολίες, μπορούμε να προσφέρουμε κάτι το διακριτό – ακόμα και ανεκτίμητο. Μπράβο Σωτήρη, γι’ αυτό το σπουδαίο καλλιτεχνικό και στοχαστικό επίτευγμα!», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Πιερακκάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προσθέτει, επίσης, ότι «η συγκεκριμένη σειρά συνιστά επίσης ένα λαμπρό παράδειγμα του γεγονότος ότι η ελληνική οπτικοακουστική παραγωγή έχει δυνατότητες, μέλλον και προοπτική. Οι Έλληνες επαγγελματίες, καλλιτέχνες και τεχνικοί στο πεδίο της οπτικοακουστικής παραγωγής είναι διεθνούς επιπέδου και κάθε χρόνο το αποδεικνύουν με τη δουλειά τους ολοένα και περισσότερο. Ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είμαστε υπερήφανοι που η ελληνική οπτικοακουστική παραγωγή υποστηρίζεται από το ΕΚΟΜΕ, εργαλείο το οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά στον κλάδο».

Δείτε την ανάρτηση

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ