Πολιτική

Σκρέκας: "Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας"

Η διαπίστωση αυτή από τον κ. Σκρέκα έγινε μέσω ανάρτησής του στο Twitter, με αφορμή τη σημερινή (5/5) συμμετοχή του σε ευρεία περιφερειακή υπουργική συνάντηση οκτώ χωρών για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Συμμετείχα σήμερα στη Σόφια σε ευρεία περιφερειακή υπουργική συνάντηση 8 χωρών. Η Ελλάδα, με οργανωμένο σχέδιο και την υλοποίηση κρίσιμων υποδομών, αναδεικνύεται σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

 

Συμπληρωματικά, ο υπουργός αναφέρει στο Facebook:

«Συμμετείχα, σήμερα, στη Σόφια σε ευρεία περιφερειακή υπουργική συνάντηση 8 χωρών για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση. Με οργανωμένο σχέδιο, υλοποιούμε στρατηγικές υποδομές που θα προσφέρουν εναλλακτικές πηγές προμήθειας ενέργειας, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Η εμβάθυνση της περιφερειακής συνεργασίας και η ενοποίηση των αγορών ενέργειας θα ενισχύσουν την ενεργειακή αυτονομία και ανταγωνιστικότητα των χωρών της περιοχής».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

su25-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταστροφικό εναέριο ατύχημα πάνω από την Ουκρανία! Ρωσικό Su-25 «κατέρριψε» κατά λάθος άλλο ρωσικό Su-25 που πετούσε δίπλα του -Δείτε το βίντεο

Ένα τρομερό ατύχημα συνέβη εχθές πάνω από το Ντονιέτσκ, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός ρωσικού επιθετικού...