Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Ο Πούτιν δεν φαίνεται να συμμερίζεται τη βασική αρχή του κράτους δικαίου

H EE απαντά με εμβάθυνση του κράτους δικαίου σε όσους επιβουλεύονται την Ευρώπη είτε στο εσωτερικό ως λαϊκιστές είτε στο εξωτερικό, όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δε φαίνεται να συμμερίζεται την αυτοδιάθεση των λαών, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. Παράλληλα, τόνισε ότι "περισσότερη Ευρώπη είναι αυτή που δίνει περισσότερα δικαιώματα, εξασφαλίζει τις ελευθερίες μας".

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"H Ευρώπη περνάει άλλη μία μεγάλη κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση ενεργειακή και πρωτίστως μία κρίση γεωπολιτική. Απέναντι σε όλες αυτές τις κρίσεις, η Ευρώπη μεγαλώνει όταν πιστεύει στον εαυτό της και όταν εμβαθύνει το νόημα της ίδιας της Ευρώπης. Όσο, δηλαδή, το κοινό μας σπίτι γίνεται πιο ισχυρό. Και το κοινό μας σπίτι εδράζεται σε ορισμένες αξίες. Αξίες τις οποίες συμμερίζονται ή ζηλεύουν οι αντίστοιχα φίλοι ή εχθροί της ΕΕ. Μία από τις βασικές αξίες της ΕΕ είναι το κράτος δικαίου. Το κράτος δικαίου δεν κάνει μόνο την ίδια την Ευρώπη πιο ισχυρή, δίνει φωνή και υπόσταση στους αδύναμους και στις μειοψηφίες και είναι αυτό που μας διακρίνει απέναντι στα απολυταρχικά καθεστώτα και απέναντι στα καθεστώτα που δεν θέλουν να ακούγονται άλλες φωνές. Γι'αυτό, σήμερα στο Λουξεμβούργο συζητάμε για το κράτος δικαίου και την κατάστασή του σε χώρες μέλη της ΕΕ. Και με αυτό στέλνουμε ένα μήνυμα-απάντηση σε όσους επιβουλεύονται την Ευρώπη, είτε στο εσωτερικό της ως λαϊκιστές είτε στο εξωτερικό της όπως ο κύριος Πούτιν, ο οποίος δεν φαίνεται να συμμερίζεται τη βασική αρχή του κράτους δικαίου που είναι ο αυτοδιάθεση των λαών και ο σεβασμός της επιθυμίας των λαών. Έτσι όπως δεν σεβάστηκε η Ρωσία του κυρίου Πούτιν τη διάθεση των Ουκρανών να έρθουν πιο κοντά στις ευρωπαϊκές αξίες, εμείς θα απαντήσουμε σε αυτό και στο πλαίσιο της εμβάθυνσης του κράτους δικαίου στην ΕΕ. Ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι περισσότερη Ευρώπη είναι αυτή που δίνει περισσότερα δικαιώματα, εξασφαλίζει τις ελευθερίες μας και βέβαια δίνει δικαίωμα έκφρασης ακόμη και στις ισχνότερες μειοψηφίες".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...