Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Έρχεται νέο δεξιό κόμμα-Μπροστάρης ο Μπογδάνος

Ο Βρετανός ιστορικός Robert Conquest διατύπωσε τρεις νόμους για την πολιτική. Ο δεύτερος νόμος είναι ο πιο γνωστός: «Κάθε οργάνωση που δεν είναι ειλικρινά δεξιά, αργά ή γρήγορα θα γίνει αριστερή».

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει γράψει από το φθινόπωρο πως η κυβέρνηση χάνει την λαϊκή δεξιά και πως θέλει να προχωρήσει με τους "αρίστους" Αριστερούς.

Επιβεβαιωθήκαμε εν πρώτοις προ μερικών εβδομάδων όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ένταξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Στις αρχές του χρόνου δε, υπενθυμίσαμε πως η εμπειρία από τα χρόνια κι όλας του πατρός Μητσοτάκη δείχνει πως όταν η ΝΔ ξεχνάει τις ρίζες της κάποιοι αναζητούν αλλού την.... Πολιτική Άνοιξη... Έτσι αποκαλύψαμε πως έρχεται νέος κομματικός σχηματισμός στο χώρο της παραδοσιακής δεξιάς.

Και σε αυτήν την περίπτωση ήλθε η πλήρης επιβεβαίωση.

Πέντε μήνες μετά από την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προχωρά στο επόμενο πολιτικό του βήμα με τη δημιουργία μιας αρχικά πολιτικής κίνησης που διαθέτει όλα τα φόντα να μετεξελιχθεί σε κόμμα.

“Ο συντηρητισμός - ένα από τα ρεύματα του φιλελευθερισμού - είναι μια πολύ παρεξηγημένη λέξη στην Ελλάδα. Σήμερα τον έχουμε πολιτικά ανάγκη όσο ποτέ, διότι εκπροσωπεί τη χρυσή τομή μεταξύ σεβασμού στις αξίες του έθνους και της παράδοσης και της προσήλωσης στον αγώνα υπέρ των ελευθεριών και των δικαιωμάτων” σχολιάζει ο ίδιος δίνοντας στίγμα για το προφιλ του νέου εγχειρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ονομάζεται "Εθνική Συμφωνία" και θα ανακοινωθεί επισήμως στις 5 Απριλίου σε εκδήλωση στις 6 το απόγευμα εκείνης της μέρας στο ξενοδοχείο "Στράτος Βασιλικός".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στους βασικούς καλεσμένους αναμένεται να είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Θάνος Τζήμερος, ο Στέλιος Φενέκος, πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, αλλά και στελέχη που έχουν περάσει από τη Νέα Δημοκρατία, όπως ο Νίκος Καραχάλιος καθώς και στελέχη της ΝΔ που είναι παραγκωνισμένα τον τελευταίο καιρό και εκτιμούν ότι το κόμμα πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση. Ακόμη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχουν στελέχη και από την τάση των Σαμαρικών αλλά και από την τάση των Καραμανλικών στη Νέα Δημοκρατία.

https://www.youtube.com/watch?v=ajyTOy0xeFo
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...