Πολιτική

Τσιάρας: Εφαλτήριο μεγάλων αλλαγών στη Δικαιοσύνη ο νέος νόμος για την Εθνική Σχολή Δικαστών

Χτίζεται μια νέα γενιά δικαστών με το νέο νόμο για την Εθνική Σχολή Δικαστών, δήλωσε ο κ. Τσιάρας

Στο νέο νόμο για την Εθνική Σχολή Δικαστών, ο οποίος προβλέπει την υποχρεωτική επιμόρφωση εκπαιδευόμενων αλλά και εν ενεργεία δικαστών, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σε χαιρετισμό του στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας της 28ης Εκπαιδευτικής Σειράς, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με τον νέο νόμο για την Εθνική Σχολή Δικαστών που προβλέπει την υποχρεωτική διαρκή επιμόρφωση τόσο των εκπαιδευόμενων όσο και των εν ενεργεία δικαστών χτίζεται μια νέα γενιά δικαστών, που θα μπορούν να υπηρετούν το λειτούργημά τους, με περισσότερες, πιο σφαιρικές και συνάμα πιο εξειδικευμένες γνώσεις. Με περισσότερη εμπειρία, μέσω της πρακτικής άσκησης, πριν εισέλθουν στο δικαστικό σώμα. Με περισσότερα κίνητρα να επιμορφώνονται. Με περισσότερη αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες τους, χωρίς αναστολές απέναντι στην αξιολόγηση, την αξιοκρατία και τη λογοδοσία» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο κ. Τσιάρας. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά για τη λειτουργία της νέας Κατεύθυνσης Ειρηνοδικών, η οποία υποδέχεται την πρώτη εκπαιδευτική σειρά.

«Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία αναβαθμίζει σημαντικά τον ρόλο του Ειρηνοδίκη. Και αναβαθμίζει, παράλληλα, την ποιότητα της Δικαιοσύνης για τους πιο ευάλωτους και πιο αδύναμους. Αναβαθμίζει την ποιότητα της Δικαιοσύνης για εκείνους τους συμπολίτες μας που την έχουν περισσότερο ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται τους τελευταίους 30 μήνες στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, όπως οι αλλαγές στους Κώδικες, η ψηφιοποίηση του συστήματος και η θεσμοθέτηση των εξωδικαστικών μεθόδων επίλυσης διαφορών και υποστήριξε πως «το δικαστικό σύστημα είναι θεματοφύλακας του Κράτους Δικαίου και δείκτης της ποιότητας της δημοκρατίας μας, αλλά, ταυτόχρονα, είναι καταλύτης για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και μοχλός οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...