Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Η "Ελπίδα" έφυγε ο πόλεμος μαίνεται - Τα "σπάνε" Περιφέρεια και Κυβερνηση - «Δεν θα ανεχθώ να δείχνουν συνέχεια την Περιφέρεια για λάθη άλλων»

Μαίνεται ο «πόλεμος» ανάμεσα στον Γιώργο Πατούλη και την κυβέρνηση σε σχέση με την ανάληψη της ευθύνης για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Ο Περιφερειάρχης Αττικής επιμένει, όπως ανέφερε και σε προηγούμενες δηλώσεις του, ότι «δεν θα ανεχθεί να δείχνουν συνέχεια την Περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση για λάθη άλλων».

Ο κ. Πατούλης, σε οργισμένη παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Αρκετά ακούσαμε και να πούμε την αλήθεια επιτέλους», «θα βγει κανείς να πει συγγνώμη; Ποιος είναι ο υπεύθυνος που πρέπει να πει συγγνώμη το ξέρει καλά».

https://youtu.be/zbEyH9B7zxA

«Θα θρηνούσαμε ανθρώπους»

Ο κ. Πατούλης είπε ότι η Περιφέρεια είναι ένας μόνο από τους κρίκους της Πολιτικής Προστασίας που είναι αρμοδιότητα του κεντρικού κράτους και είχε το θάρρος να κλείσει τα σχολεία τη Δευτέρα τη στιγμή που το κράτος δεν έκλεισε τις δημόσιες υπηρεσίες.

Αν δεν αποφάσιζε η Περιφέρεια να κλείσει τα σχολεία, θα θρηνούσαμε ανθρώπους θα είχαμε γονείς που θα ήταν σε απόγνωση. Δεν άκουσα κανέναν να το πει με θάρρος», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι εάν είχε κηρυχθεί αργία η Δευτέρα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, όταν έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες πλήθος οχημάτων βρέθηκε στους δρόμους χωρίς αλυσίδες σε αστική περιοχή εν μέσω χιονοθύελλας, ενώ παράλληλα είχε από τις 8:30 διακοπεί η κίνηση των βαρέως οχημάτων στην εθνική οδό.

Ειδικότερα ανέφερε ότι στις 12:30 ενώ υπήρχε μεγάλη χιονόπτωση, χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν στους δρόμους, η Αττική Οδός ήταν αποκλεισμένη, η Εθνική έσπρωξε τα βαρέως οχήματα προς τα μέσα ενώ έκλεισαν οι δημόσιες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις φρακάροντας έτσι και τους υπόλοιπους δρόμους. Με την Κηφισίας και τη Μεσογείων γεμάτες αυτοκίνητα διερωτήθηκε πως θα γινόταν εκχιονισμός από την Περιφέρεια.

Για τον ΔΕΔΔΗΕ και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε και στις ευθύνες του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ άφησε αιχμές και για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

«Δίνει ο Περιφερειάρχης εντολή στην Πυροσβεστική ή στον Στρατό;», αναρωτήθηκε ακόμα ο κ. Πατούλης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...