Πολιτική

ΜΜΕ: Στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ΜΜΕ, καθώς και τις πορισματικές γνώμες που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παράλαβε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από το προεδρείο της Επιτροπής, και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο, Γιάννη Κεφαλογιάννη, και τον γραμματέα, Γιάννη Μελά. Αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν «η διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμού των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος».

Παραδίδοντας το πόρισμα, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε πως διαμορφώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας των μελών της, προκειμένου να υποβληθεί στην Ολομέλεια κατά τα οριζόμενα του άρθρου 148 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων.Όπως επισήμανε, οι εργασίες της επιτροπής, ίσως για πρώτη φορά στη ιστορία του θεσμού, ολοκληρώθηκαν εντός της προθεσμίας που όρισε η Ολομέλεια, χωρίς να απαιτηθεί παράταση.

«Έλαβαν χώρα 13 συνεδριάσεις της επιτροπής που διήρκεσαν συνολικά άνω των 50 ωρών, οι οποίες έχουν καταγραφεί στα τηρηθέντα στενογραφημένα πρακτικά, στο σύνολό τους περί τις 2.600 σελίδες. Το δε υλικό που συγκεντρώθηκε και αξιοποιήθηκε για την καταγραφή του πορίσματος υπερβαίνει τις 10.000 σελίδες. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στη Διεύθυνση Ειδικών Μονίμων Επιτροπών και στη Διεύθυνση Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής και να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη αρωγή στο έργο μας».

Νωρίτερα, πρόταση συζήτησης του πορίσματος στην Ολομέλεια κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις υπογραφές των 156 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ