Πολιτική

Δρίτσας - Τσίπρας για Rafale: «Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει πάτος»

Για «άθλια κομματική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση της παραλαβής των πρώτων Rafale που ξεπέρασε κάθε φαντασία», κάνουν λόγο οι Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας σε κοινή τους δήλωση.

Ο τομεάρχης κι αναπληρωτής τομεάρχης, αντιστοίχως, Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζουν πως είναι πλέον βέβαιο, ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν υπάρχει πάτος, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που δεν μπορεί να κάνει».

«Βέβαια έπρεπε να αποσπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα απανωτά σοβαρότατα πλήγματα, που έχει δεχτεί η Ελλάδα λόγω του επικίνδυνου δόγματος εξωτερικής πολιτικής του "πιστού και προβλέψιμου συμμάχου" που ακολουθεί, σοβαρότατα πλήγματα που ήρθαν στην επιφάνεια τις περασμένες εβδομάδες», υπογραμμίζουν οι κ.κ. Δρίτσας και Τσίπρας για να προσθέσουν πως προφανώς δεν θα ακολουθήσουν τον κ. Μητσοτάκη στο φτηνό σόου το οποίο στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, που ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας με τα νέα αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η δική μας στάση τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αξιωματική αντιπολίτευση, είναι γνωστή και διατυπωμένη με σαφήνεια. Στοχευμένη προτεραιοποίηση και επιτελικός σχεδιασμός, με βάση τις πραγματικές ανάγκες εξασφάλισης της επαρκούς άμυνας της χώρας. Έχουμε εναντιωθεί σε επιλογές που γίνονται εκτός επιτελικού σχεδιασμού, εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών και προτεραιοποίησης των επιτελείων, χωρίς διαφάνεια. Επιλογές που αδιαφορούν για το οικονομικό κόστος σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, αλλά αδιαφορούν και για την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Τέτοιες επιλογές όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν στην πραγματικότητα την αμυντική θωράκιση της χώρας, μα αντίθετα γεννούν προβλήματα εξάρτησης και ανασφάλειας», τονίζουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιλέγουμε στοχευμένους και λελογισμένους εξοπλισμούς και δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στην υποστήριξη του άξιου ανθρώπινου δυναμικού και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας», συμπληρώνουν, επισημαίνοντας πως στην εκδήλωση παράδοσης- παραλαβής ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επέλεξαν διά του υπουργού Εθνικής Άμυνας να προσκαλέσουν μόνο τις βουλεύτριες και τους βουλευτές, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Τα κόμματα αγνοήθηκαν, οι αρχηγοί των κομμάτων αγνοήθηκαν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγνοήθηκε. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του», συμπληρώνουν οι κ.κ. Δρίτσας και Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ