Πολιτική

Οικονόμου: «Περιμένουμε και στη χώρα μας αύξηση κρουσμάτων»

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο νέου λοκντάουν - Το 75% των κρουσμάτων κορωνοϊού αφορά τις ηλικίες 18-59 ετών, είπε ο Γιάννης Οικονόμου

«Περιμένουμε και στη χώρα μας αύξηση κρουσμάτων» κορωνοϊού είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την έλευση της παραλλαγής Ομικρον μετά τις πληροφορίες ότι σήμερα οι νέες μολύνσεις με Covid προσεγγίζουν τις 20.000 σε όλη την Ελλάδα. 

«Χωρίς πανικό χριεάζεται εγρήγορση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνοντας ότι «η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί προσπάθεια απ' όλους και χρειάζεται συνέπεια».

Διαπιστώνεται καθημερινά ότι το 75% των κρουσμάτων αφορά τις ηλικίες 18-59 ετών και πιο συγκεκριμένα τις ηλικίες 18-30, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επισήμανε ότι η προσπάθεια είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις νέες ομάδες στις μεγαλύτερες.

Παρότρυνε μάλιστα τους νεότερους Έλληνες να προσέξουν πολύ στις συναναστροφές τους τις ημέρες αυτές των εορτών και συνέστησε «μάσκες, απολύμαση, διενέργεια σελφ τεστ πριν και μετά τις συναναστροφές».

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι δυναμικός. Παρακολουθούμε καθημερινά τη δυναμική της εξάπλωσης των κρουσμάτων και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παρέμβουμε στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί» υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου και επισήμανε: «Ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».

«Παρακολουθώντας την συμπεριφορά της μετάλλαξης διεθνώς βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Περιμένοντας την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, την πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι έχουμε αρκετούς ακόμη συμπολίτες μας 60 και άνω που δεν είναι εμβολιασμένοι» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο κίνδυνος να μεταδώσουν σε ηλικιωμένους που δεν είναι εμβολιασμένοι και να αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας είναι υπαρκτός» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη προσοχή «στους χώρους που μέσω της ιχνηλάτησης έχει αποδειχθεί ότι είναι εστία υπερμετάδοσης».

«Ο σχεδιασμός μας για τα σχολεία παραμένει ότι θα ανοίξουν στην ώρα τους» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να παραταθούν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές για τους μαθητές. «Με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε ο σχεδιασμός είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Τι είπε για το ενδεχόμενο lockdown

«Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή, το βασικό θα είναι η χρονική μετάθεση, όχι τα νέα μέτρα» απάντησε ο κ. Οικονόμου στο ερώτημα αν το ενδεχόμενο νέου λοκντάουν βρίσκεται στο ραντάρ της κυβέρνησης.

Για Μόσιαλο: Κατοχυρωμένη η ελευθερία λόγου ακόμη κι όταν είναι άκομψος ή προσβλητικός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις πρόσφατες αναφορές του καθηγητή Ηλία Μόσιαλο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

«Ο κ. Μόσιαλος εξέφρασε μια προσωπική άποψη στο πλαίσιο του ιδιωτικού του βίου. Η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένη ακόμη κι όταν ο λόγος αυτός είναι άκομψος ή και προσβλητικός για κάποιους» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμοθυ αποδοκιμάζοντας εμμέσως τις αναφορές του Ηλία Μόσιαλου.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ