Πολιτική

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Οι ΕΔ είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής»

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της αποστολής τους, «διαθέτουν την κατάλληλη επιχειρησιακή σχεδίαση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οιασδήποτε απειλής σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας»

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο του ενιαίου συντονισμού, συνεργάζεται με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του χερσαίου, θαλάσσιου και εναερίου χώρου της πατρίδας, συμβάλλοντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Η Άγκυρα κλέβει Κάρπαθο και θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της αποστολής τους, «διαθέτουν την κατάλληλη επιχειρησιακή σχεδίαση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οιασδήποτε απειλής σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας». Ωστόσο, ξεκαθάρισε ο υπουργός, «λόγω διαβάθμισης "απορρήτου" και άνω, οι ειδικότερες ενέργειες στις οποίες θα προβούν δε δύναται να κοινοποιηθούν μέσω της παρούσας διαδικασίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ