Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Φ. Πιπιλή: Ή Χρυσή Αυγή ή κόμμα Κασιδιάρη ή κόμμα Σώρρα οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

«Είναι ή Χρυσή Αυγή ή κόμμα Κασιδιάρη ή κόμμα Σώρρα. Μην τα ξεχνάμε όλα αυτά, δεν πέσαμε από τα σύννεφα, γι’ αυτό εξοργίζομαι. Γιατί τότε δεν είχαν τόση κίνηση μέσω του διαδικτύου. Όταν λοιπόν, η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπληκτικές επιτυχίες στην διερεύνηση του διαδικτύου, θυμίζω και τον πρόσφατο νόμο που δίνει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγχουν το διαδίκτυο και να κάνουν τα προβλεπόμενα, πώς αφέθηκε αυτή η οργάνωση μέσω του διαδικτύου;» διερωτήθη μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, αναφερόμενη στην δράση των θεματοφυλάκων του Συντάγματος.

«Έχουν εγκληματική συμπεριφορά, κοινωνική και ποινική» υπογράμμισε η κ. Πιπιλή. Από την αρχή δημόσια, κατέκρινα την συμπεριφορά των τοπικών αρχών, εκεί ρίχνω την πρώτη ευθύνη. Με εξόργισε το πώς σε έναν μικρό τόπο δεν είχαν συνειδητοποιήσει αυτοί που όφειλαν να έχουν τα ώτα τους ανοιχτά, ότι δημιουργείται τέτοιου είδους οργάνωση, η οποία είναι εγκληματική. Σε επίπεδο καφενείου ή του μανάβη, ξέρετε πώς λειτουργεί η γειτονιά, δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό; Μένει να διευκρινιστεί αν όντως είχαν ενημερώσει τις αρχές, χωρίς να είναι σαφές ποιες αρχές ακριβώς» σημείωσε η κ. Πιπιλή.

Επεσήμανε πως η ομάδα αυτή δεν έχει καμία σχέση με κανένα ανθρώπινο δικαίωμα. «Μιλάμε για σύσταση μια εγκληματικής ομάδας η οποία αφέθηκε να φτάσει στο απονενοημένο διάβημα που ελπίζω να έχει την αντίστοιχη τιμωρία».

«Μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικά χρόνια γλιτώσαμε από την δράση της Χρυσής Αυγής. Από την πρώτη μέρα, που εμφανίστηκε στην βουλή-δεν θα το ξεχάσω ποτέ-την ημέρα της ορκωμοσίας μας και το κατήγγειλα η ίδια ως μάρτυρας κατηγορίας μετά την δολοφονία Φύσσα, πήγα και στις ανακρίτριες και κατέθεσα με αποδείξεις ότι όντως πρόκειται περί εγκληματικής οργάνωσης. Το 2012 πηγαίνοντας να ορκιστώ ακούω πίσω μου έναν συντεταγμένο θόρυβο από κρότους από αρβύλες και βλέπω την ομάδα βουλευτών της νεοεισερχόμενης Χρυσής αυγής να έρχεται με ναζιστική διάταξη».

Η κ. Πιπιλή σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει με όλα τα ακραία κινήματα, που δημιουργούνται με την εμφάνιση ενός μαζικού κοινωνικού προβλήματος. «Είτε είναι οικονομική κρίση είτε είναι η πανδημία, είναι λογικό να συντάσσονται πίσω από αυτές τις καταστάσεις, ακραίες ομάδες. Η δικαιοσύνη έχει την πρώτιστη σημασία στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί αν δεν είναι έτσι όπως πρέπει οι ποινές, αυτοί είναι ασύδοτοι» είπε καταλήγοντας η βουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ