Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Οικονόμου: Κινητές μονάδες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές για τον εμβολιασμό των παιδιών

Με την συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός στο Σότσι της Ρωσίας αλλά και την επίσκεψη που προηγήθηκε στο Ισραήλ, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι είναι σημαντικό πως στο κοινό ανακοινωθέν της τριμερούς γίνεται αναφορά στα ενεργειακά και στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Για το Σότσι, είπε ότι η Ελλάδα προσδοκά περεταίρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας με την Ρωσία. Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Οικονόμου, είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ επί 40 χρόνια και δεσμεύεται από τις αποφάσεις τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει σχέδιο ενεργητικής διπλωματίας για την αναβάθμιση της γεωπολιτικής δύναμης της χώρας μας.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ειδική αναφορά στον εμβολιασμό των παιδιών έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να κλείσουν τα ραντεβού των παιδιών τους σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλούν ειδικές κινητές μονάδες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές έτσι ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά 5-11 ετών. Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 75 περιοχές, είπε στην συνέχεια.

Μιλώντας για τα σχολεία και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ο κ. Οικονόμου σημείωσε έχει σημειωθεί μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία. «Οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι για να κρατούν μακριά τα παιδιά τους από το σχολείο είναι απαράδεκτη» είπε και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος «δεν ψήφισε τη διάταξη, κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Να μας εξηγήσει ο Τσίπρας για ποιο λόγο υποστηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε σχολείο».

Για τους άνω των 60

Για την πανδημία είπε ότι η νέα μετάλλαξη προκαλεί ανησυχία. Είναι μια περίοδος κρίσιμη, οικονομικά, θρησκευτικά και υγειονομικά.

Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την στρατηγική που έχει χαράξει. Αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας 60 ετών και άνω αλλά και στην συχνή χρήση του τεστινγκ για να ξέρουμε ποια είναι η κατάστασή μας αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Υπάρχει, είπε σημαντική αύξηση των ραντεβού και για την πρώτη και την αναμνηστική δόση.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι τις τελευταίες μέρες κλείστηκαν πάνω από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης με τις 80.000 να είναι από τους 60 και άνω και πάνω από 1 εκατομμύρια αναμνηστικής δόσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι στο υπουργείο Παιδείας θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα για να λύνονται οι απορίες των γονιών για τους εμβολιασμούς των παιδιών 5-11 ετών.

Επίσης στις 14 Δεκεμβρίου για γίνει διαδικτυακή ενημέρωση από την κα Μαρία Θεοδωρίδου.

Είναι καθήκον όλων μας, τόνισε, να βελτιώσουμε την κατάσταση το επόμενο διάστημα και πρόσθεσε ότι η χαλάρωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού.

Για τα σχολεία είπε ότι είαχμε μείωση κρουσμάτων κατά 1.000 στα σχολεία. Μόνο 15 τμήματα είναι κλειστά, τόνισε. Οι προφάσεις κάποιων να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την εκπαίδευση είναι έωλες είπε και θύμισε την διάταξη που ψηφίστηκε για τις ποινικές κυρώσεις στους γονείς. Μάλιστα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν ψήφισε την διάταξη και τον κατηγόρησε ότι κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Μιλώντας ευρύτερα για την εμβολιαστική κάλυψη ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως υπάρχει σημαντική αύξηση στα ραντεβού στους 60 και άνω. Σε 10 ημέρες κλείστηκαν 201.000 ραντεβού α' δόσης. 88.000 αφορούσαν τους 60 και άνω.

"Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια"

«Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο με ιατρικά κριτήρια. Είναι αδιανόητος κάθε διαχωρισμός ασθενών που έχουν ανάγκη να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Τα κριτήρια είναι αποκλειστικά και μόνο ιατρικά και οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα κάνει αναφορά στον Άρειο Πάγο για να δοθούν εξηγήσεις για τη διασπορά αυτής της ψευδούς είδησης. «Είναι κάτι ξένο με την πραγματικότητα, προσβάλει τους υγειονομικούς, τους επιστήμονες, τους γιατρούς που παίρνουν τις αποφάσεις αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια. Δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο και φορτισμένο κλίμα στη μάχη που δίνεται καθημερινά στο σύστημα υγείας για να κρατηθούν άνθρωποι στη ζωή», υπογράμμισε.

Μετά από σχετική ερώτηση προσέθεσε πως ο κ. Γιαννακός θα κληθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις και επανέλαβε ότι η είσοδος στις ΜΕΘ γίνεται αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους και την απόφαση την παίρνουν οι γιατροί. Είπε επίσης για τους διασωληνωμένους που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, πως με την πρώτη διαθέσιμη και εφόσον είναι εφικτή η μεταφορά τους αυτή γίνεται αμέσως. «Όταν ο άλλος παλεύει για τη ζωή του κανείς δεν εξετάζει ποιος είναι ή τι είναι», συμπλήρωσε.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση:

https://youtu.be/Zt1n7Mr6ZdE

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...