Πολιτική

Οικονόμου: "Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν με την πρόταση Τσίπρα"

Κυβερνητικά βέλη για παλινωδίες και προτάσεις που θα βάλουν λουκέτο στα σχολεία ενεργοποίησε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ο Γιάννης Οικονόμου αφού υπενθύμισε ότι από την κυβέρνηση έχει τεθεί ως απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης, καυτηρίασε τη στάση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν!!...Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν».

Ο κ.Οικονόμου θέλησε να αποδομήσει και την έτερη πτυχή των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι με τα περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη χωρίς καμία μελέτη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα αντιπαρέβαλλε τις προτάσεις Τσίπρα με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, για να θωρακιστεί υγειονομικά η εκπαιδευτική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου: «Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων γενικής παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26».

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι από πέρυσι έγιναν 16200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38000 προσλήψεις αναπληρωτών. Επιπλέον το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ενώ όπως αναφέρει στη δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μόλις χθες παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταλήγει δε στην δήλωση του: «Η κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον της νεολαίας μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ