Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Πέρασε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - "Ναι" από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ "όχι" είπαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25.

Την ίδια ώρα, ψηφίστηκε και συνολικά το νομοσχέδιο για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνο το κυβερνόν κόμμα, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν.

Ψηφίστηκε και η έκτακτη βοήθεια στους συνταξιούχους

Στην τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων συνταξιούχων κατά το έτος 2021 και την προσαύξηση προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία και σε ανασφάλιστους υπερήλικες για τον μήνα Δεκέμβριο 2021, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής: "Ναι" ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΜέΡΑ25. "Παρών" δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Στην τροπολογία για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, τη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε δημόσιες δομές, την ένταξη των αντιρετροϊκών φαρμάκων στην άυλη, ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το δικαίωμα αναδοχής και υιοθεσίας σε ασθενείς με HIV και ηπατίτιδα Β, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής: "Ναι" ψήφισε η ΝΔ. "Παρών" ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. "Ναι" ψήφισε το Κίνημα Αλλαγής. Το ΚΚΕ δήλωσε "όχι". Η Ελληνική Λύση ψήφισε "όχι". Το ΜέΡΑ25 ψήφισε "παρών".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ