Πολιτική

Θεοχάρης: Αστυνομία περισσότερο διαφανής-Πιο κοντά στον πολίτη με τις βέλτιστες πρακτικές

"Θέλουμε μια Αστυνομία πιο διαφανή, πιο κοντά στον πολίτη, με περισσότερα μέσα, με εκπαιδευμένους αστυνομικούς, μια Αστυνομία που ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές. Αυτή είναι η Αστυνομία που θέλει η Νέα Δημοκρατία, αυτή είναι η Αστυνομία που θέλει ο ελληνικός λαός", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, σε παρέμβασή του, νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Αστυνομία, ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι αποτυπώνουν τη φιλοσοφία που διαπνέει την πολιτική της ΝΔ για την αστυνομία, η οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη της διεθνή πρακτική ώστε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στον πολίτη, με αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της και με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών. Επίσης είναι μέτρα που δίνουν έμφαση στη συνεχή εκπαίδευση, "ώστε να έχουμε αστυνομικούς που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις κρίσιμες καταστάσεις, με τον τρόπο που πρέπει". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι θα δοθούν περισσότερα εργαλεία και εφόδια στους αστυνομικούς, "για περισσότερες δυνατότητες" και θα υπάρξουν και μέτρα για περισσότερη διαφάνεια, δηλαδή "κάμερες στους αστυνομικούς ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να μπορούν πολύ εύκολα να εξετάζονται όλα τα περιστατικά τα οποία η κοινή γνώμη θέλει να εξεταστούν". Παράλληλα θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων, με "περισσότερο κόσμο και στο κέντρο επικοινωνίας, για να μπορούν να αντιμετωπίζονται περισσότερα και πιο αποτελεσματικά τα περιστατικά".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Απόλυτη συνεργασία με τους Γάλλους-Τέσσερα ελληνικά Rafale σε επίπονη αεροπορική άσκηση στη Γαλλία με την επωνυμία «Volfa 2024»

Η αεροπορική άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική κατά την διάρκεια της οποίας εκτελούνται σύνθετες αεροπορικές αποστολές...