Πολιτική

Δημοσκόπηση Prorata: "Κατρακύλα" ΝΔ - Την καίνε εργασιακά και ακρίβεια - Στο 8% η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο 8% διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρεία Prorata.

Πρόκειται για ποσοστά που εμφανίζουν πολύ μικρή μεταβολή σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας τον Αύγουστο.

Αρνητική γνώμη για τη διαχείριση της πανδημίας

Οι πολίτες φαίνεται να επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση σε σχέση με την διαχείριση της πανδημίας, κάτι που με τον καιρό αυξάνεται.

Έτσι, ενώ στις αρχές, τον Μάρτιο του 2020 υπήρχε ένα μεγάλο επίπεδο συμφωνίας για τους χειρισμούς, και η αρνητική γνώμη βρισκόταν στο 18% ενώ η θετική στο 80%, πλέον η αρνητική βρίσκεται στο 58% ενώ η θετική στο 40%!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κορονοϊός… ξεχάστηκε

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Εκεί, η πανδημία έχει πάει στην… 6η θέση με μόλις 20%, λες και ξεπεράστηκε.

Αντιθέτως, στην πρώτη θέση βρίσκεται το ζήτημα των μισθών και των συνθηκών εργασίας, και ακολουθούν τα εθνικά θέματα.

Σε ερώτηση για την ακρίβεια το 95% απαντά ότι θα επηρεάσει το μέσο νοικοκυριό.

Ψήφος στην ελληνογαλλική συμφωνία αλλά με… αστερίσκο

Για μια ακόμα δημοσκόπηση εκφράζεται η συμφωνία με την ελληνογαλλική συμφωνία. Στη συγκεκριμένη, το 69% θεωρεί ότι ισχυροποιεί τη χώρα μας και το 68% τη βλέπει συνολικά θετικά.

Ωστόσο εδώ εκφράζεται ένας προβληματισμός, και έχει να κάνει με το κατά πόσο οι δαπάνες αυτές θα φέρουν νέα οικονομικά προβλήματα στη χώρα.

Εκεί, προβληματισμένο ιδιαίτερα εμφανίζεται το 50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάχη της «μεσαίας τάξης»

Σχετικά με το ποιος έχει περισσότερα ερίσματα στην προσέγγιση της «μεσαίας τάξης», εκεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν να μην ικανοποιούν με την πολιτική τους, με τη ΝΔ έστω να έχει δημιουργήσει ελαφρώς καλύτερες εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, για την κυβέρνηση απαντά αρνητικά το 60%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ το 63%.

Δείτε όλη την δημοσκόπηση

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...