Πολιτική

ΠτΔ: Ρώμη - Επισκέφθηκε πρόσφυγες στη κοινότητα Σαντ' Ετζίντιο

Στην έδρα της Κοινότητας Σαντ' Ετζίντιο. μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Ρώμη,

Πρόκειται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τον οργανισμό  που έχει αναλάβει για λογαριασμό του Ιταλικού Κράτους τη μετεγκατάσταση προσφύγων, μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων, από τη Λέσβο και γενικότερα την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανθρωπιστικοί Διάδρομοι». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως μετά, δήλωσε ότι «Με μεγάλη συγκίνηση περιηγήθηκα στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων του Σαντ' Ετζίντιο και συνομίλησα με τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καταφύγιο σε χώρες όπου επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια.

Το Κέντρο αυτό ανοίγει πράγματι «διαδρόμους ανθρωπισμού». Προσφέρει στους κατατρεγμένους που αναγκάστηκαν να πάρουν τον δύσκολο δρόμο του εκπατρισμού για να διαφύγουν από πολέμους και διώξεις, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Είναι μια εστία γενναιοδωρίας, αλληλεγγύης, προστασίας και ανθρωπιάς, μια υπόσχεση για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον φόβο, ένα μέλλον που μπορεί να βιωθεί με ελευθερία, αξιοπρέπεια και ασφάλεια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ