Πολιτική

Γκάγκα για πλαστά πιστοποιητικά: Το υπουργείο θα είναι άτεγκτο

«Οι υγειονομικοί είναι αυτοί που κατεξοχήν πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη», είπε από τη Θεσσαλονίκη

Για το πώς θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού μίλησε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σε σύσκεψη που είχε με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, ενόψει των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ τόνισε ότι το υπουργείο θα είναι άτεγκτο απέναντι στους υγειονομικούς που παρουσιάζουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα πλαστά πιστοποιητικά είναι ένα πρόβλημα που μας στεναχωρεί πάρα πολύ. Νομίζω ότι είναι πολύ λίγα αυτή την στιγμή και είναι μέσα σε μία διαδικασία που ελέγχονται. Για αυτά που έχουν πιστοποιηθεί θα υπάρξουν οι νομικές κυρώσεις και θα είμαστε άτεγκτοι, γιατί πραγματικά όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες αλλά ειδικά οι υγειονομικοί, θεωρούμε ότι είναι αυτοί που κατεξοχήν πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Νομίζω λοιπόν ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το Υπουργείο, όπου ακούει θα το ψάχνει και, όπου πιστοποιείται πρόβλημα θα υπάρχουν οι αντίστοιχες κυρώσεις», δήλωσε η κυρία Γκάγκα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν γίνει πάρα πολλές διορθωτικές αλλαγές και το σύστημα τα κατάφερε παρά το πάρα πολύ βαρύ δεύτερο κύμα. «Νομίζω ότι αυτό ήταν ένας άθλος πραγματικά για όλους τους συναδέλφους μου υγειονομικούς σε όλες τις βαθμίδες στα νοσοκομεία και έξω.

Αυτή τη στιγμή πανδημία υπάρχει .Θα έχουμε το νου μας συνεχώς και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είμαστε όλοι ασφαλείς και όλοι οι πολίτες και όλοι οι συνάδελφοί μου που δουλεύουνε στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια. Νομίζω ότι ο διάλογος είναι ανοιχτός, ακούμε συνεχώς και οτιδήποτε αλλαγές χρειαστεί να γίνουν θα γίνουν.

Οτιδήποτε χρειαστεί να υπάρχει στο σύστημα θα γίνει. Αλλά ήδη είναι καλά οργανωμένο και στελεχωμένο» πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ