Πολιτική

Οικονόμου για κύμα ακρίβειας: "Η κυβέρνηση δεν θα μείνει παρατηρητής του φαινομένου"

Το κύμα ακρίβειας που πλήττει όλο τον πλανήτη αλλά και τη χώρα μας, ανησυχεί την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία και θα παρέμβει, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα μείνει παρατηρητής του φαινομένου.

«Ανησυχούμε και θα παρέμβουμε ώστε το αναμενόμενο κύμα ακρίβειας να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον Έλληνα φορολογούμενο» εξήγησε, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός από της ΔΕΘ θα κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση στήριξης των νοικοκυριών, σε έμμεσο επίπεδο.

Παράλληλα, τόνισε πως η οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης βασίζεται σε τρεις άξονες, οι οποίοι είναι:

1.συνέχιση της πολιτικής της στήριξης των εισοδημάτων για να εμπεδωθεί στους πολίτες ένα αίσθημα οικονομικής ασφάλειας και οι ανατιμήσεις να μην αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2.η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς με αυστηρή εποπτεία της Πολιτείας για να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας 

3.οι στοχευμένες παρεμβάσεις που αφορούν τη μείωση του κόστους για το ηλεκτρικό ρεύμα και την ενέργεια.

«Βούληση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει την πολιτική της για την αύξηση των εισοδημάτων και τη δημιουργία συνθηκών που τονώσουν την ανάπτυξη της οικονομίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οικονόμου.

Για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ανέφερε πως είναι μια κραυγαλέα παράνομη πράξη, με την οργανωμένη πολιτεία να μην δείχνει καμία ανοχή σε όσους πάνε να στήσουν τέοια φάμπρικα.

Εξήγησε πως εκτός από πρόστιμα και πειθαρχικές διαδικασίες, υπάρχουν και ποινικές διαδικασίες βαρύτατες κυρώσεις, ενώ είναι λυπηρό που χτες στη βουλή η αντιπολίτευση δεν στήριξε αυτά τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ