Πολιτική

Δένδιας: Παρέδωσε 100.000 εμβόλια στην Τυνησία-«Είτε είμαστε όλοι ασφαλείς από τον κορονοϊό, είτε κανείς»

«Είτε είμαστε όλοι ασφαλείς από τον COVID, είτε κανείς δεν είναι ασφαλής από τον COVID», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που βρέθηκε στην Τύνιδα παραδίδοντας 100.000 εμβόλια, με στόχο να βοηθήσουν την Τυνησία να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Η πανδημία του COVID δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, παρουσία του ομολόγου του αλλά και του υπουργού Υγείας της Τυνησίας, σημειώνοντας ότι «η χώρα μου, η κυβέρνησή μου, οι συμπατριώτες μου είναι εδώ για να βοηθήσουν την Τυνησία όσο μπορούν».


Αναλυτικά ο Νίκος Δένδιας δήλωσε:


Εξοχότατοι, είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα στην Τύνιδα, ακόμη περισσότερο γιατί μετέφερα μαζί μου 100.000 εμβόλια, τα οποία ελπίζω ότι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα σας να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Covid 19.

Για την Ελλάδα, για την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η απάντηση είναι σαφής: είτε είμαστε όλοι ασφαλείς από τον COVID, είτε κανείς δεν είναι ασφαλής από τον COVID. Είναι μια προσπάθεια που αφορά όλη την ανθρωπότητα, όχι μεμονωμένα έθνη. Η πανδημία του COVID δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια.

Η Ελλάδα είναι μια φίλη χώρα που επιθυμεί να βοηθήσει την Τυνησία. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Μόλις πριν από δύο ή τρεις ημέρες, μεταφέραμε τόνους ιατρικού εξοπλισμού. Τώρα φέρνουμε εμβόλια. Αλλά, σας διαβεβαιώνω ότι η χώρα μου, η κυβέρνησή μου, οι συμπατριώτες μου είναι εδώ για να βοηθήσουν την Τυνησία όσο μπορούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...