Πολιτική

Σταϊκούρας για επερχόμενο κύμα ακρίβειας: Θα είναι ''περαστικό''

Πώς εξήγησε το φαινόμενο της ακρίβειας – Τι είπε για περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις το 2022 

Για πλέγμα προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις το οποίο εξετάζει η κυβέρνηση μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο επερχόμενο κύμα ακρίβειας σε πολλά βασικά προϊόντα αλλά και στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως είπε στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης, εκτιμάται ότι το κύμα ανατιμήσεων θα είναι παροδικό συμπληρώνοντας παράλληλα πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Συμπλήρωσε δε πως έχει να κάνει με το ότι η ανάκαμψη είναι ισχυρή και έχει αυξηθεί η ζήτηση περισσότερο από την προσφορά, άρα αυτό έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα κύμα ανατιμήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εκτίμηση είναι ότι ο πληθωρισμός θα είναι κάτω του 2% του χρόνου, είπε ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία ενώ παράλληλα -όπως είπε- έχουν δρομολογηθεί μία σειρά μέτρων από το υπουργείο Ενέργειας και Ανάπτυξης για την αγορά.

«Παρακολουθούμε με προσοχή και ελέγχουμε την αγορά», είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα βελτιώθηκε κατά 5% το 2021 σε σχέση με το 2020.

Ο κ. Σταϊκούρας προσέθεσε ότι τα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει επιδοτήσει γενναία τα ευάλωτα νοικοκυριά για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν δοθεί περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις για το 2022. «Έχουμε σχεδιάσει συνολικά μέτρα ως κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν με υπεύθυνο τρόπο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ