Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν δέχεται την σύσταση του Πολάκη να πάρει ιβερμεκτίνη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνέστησε στον Άδωνι Γεωργιάδη να πάρει ιβερμεκτίνη εάν αυξηθούν τα συμπτώματα του κορωνοϊού

Πριν από λίγες μέρες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης συνέστησε στον νοσούντα με κορωνοϊό Άδωνι Γεωργιάδη, εάν επιδεινωθούν τα συμπτώματά του να πάρει ιβερμεκτίνη

Νωρίτερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως «εκανα μια περιήγηση στο διαδίκτυο για την «ευγενική» συμβουλή του κ. Πολάκη (γιατρού γαρ..) για να έπαιρνα ιβερμεκτίνη για τον COVID. Ίσως θα πρέπει κάποιος να του πει να μην δίνει τόσο εύκολα δημοσίως συμβουλές που μπορεί να είναι επικίνδυνες».

Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτησή του με μία ανάλυση του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκου. Στη συγκεκριμένη ανάλυση τονίζεται ότι ο FDA δεν έχει δώσει έγκριση για τη χορήγησή της σε νοσούντα με Covid-19.

Τι είναι η ιβερμεκτίνη


Πρόκειται για φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών τύπων παρασιτικών λοιμώξεων. Αυτό περιλαμβάνει ψείρες, ψώρα, ογκοκέρκωση, στρογγυλοειδίαση, τριχουρίαση, ασκαρίαση και λεμφική φιλαρίαση.

Η ιβερμεκτίνη ανακαλύφθηκε το 1975 και τέθηκε σε ιατρική χρήση το 1981. Μάλιστα συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των βασικών φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σε άλλα ζώα χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της διροφιλαρίωσης και ακαρίασης, μεταξύ άλλων ενδείξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο FDA δεν έχει εγκρίνει την ιβερμεκτίνη για χρήση στη θεραπεία ή πρόληψη του COVID-19 σε ανθρώπους. Ωστόσο τα δισκία Ivermectin έχουν εγκριθεί σε πολύ συγκεκριμένες δόσεις για ορισμένα παρασιτικά σκουλήκια, και υπάρχουν τοπικές (στο δέρμα) συνθέσεις για ψείρες της κεφαλής και δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή. Η ιβερμεκτίνη δεν είναι αντι-ιικό (φάρμακο για τη θεραπεία ιών). Η λήψη μεγάλων δόσεων αυτού του φαρμάκου είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Los Angeles Times, η ιβερμεκτίνη προωθείται πλέον από αντιεμβολιαστές και οπαδούς των θεωριών συνομωσίας σαν μαγική λύση για τον κορωνοϊό. Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι οι οπαδοί του συγκεκριμένου φαρμάκου υποστηρίζουν ότι πράκτορες των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευεργετικές ιδιότητες του φαρμάκου γιατί κερδοσκοπούν από τα εμβόλια.

Τέλος το δημοσίευμα καταλήγει ότι η συγκεκριμένη θεωρία συνομωσίας ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη από αντίστοιχες θεωρίες για άλλα σκευάσματα που προωθούσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ