Πολιτική

Λουκασένκο: ΗΠΑ-Γερμανία πίσω από τρομοκράτες και προκλήσεις κατά της Λευκορωσίας

Επίθεση στη Γερμανία και τις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, υποστηρίζοντας ότι κρύβονται πίσω από τις προκλήσεις εναντίον της χώρας του, αλλά και από τρομοκράτες.

«Πρόσφατα, είδαμε τους επικεφαλής τρομοκρατών που δρούσαν στη Λευκορωσία να κατευθύνονται από τη Γερμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον αραβικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Sky News Arabia, αποσπάσματα από την οποία εξασφάλισε το πρακτορείο ειδήσεων «Belta».

Παράλληλα, ο Λουκασένκο υποστήριξε πως «πάνω απ 'όλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι υπηρεσίες πληροφοριών τους, και όχι μόνο», είναι πίσω από τις προκλήσεις εναντίον της Λευκορωσίας.

«Πρώτα απ΄ όλα, αυτή η ατζέντα διαμορφώνεται εκεί από πολιτικούς και οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι οι εκτελεστές των αποφάσεων. Επειδή η διαταγή της δολοφονίας του προέδρου είναι δυνατή μόνο με τη συγκατάθεση της κορυφαίας ηγεσίας της μιας ή της άλλης χώρας», πρόσθεσε, ενώ δεν δίστασε να «φωτογραφίσει» τη Λιθουανία, «εν μέρει» τη Λετονία, αλλά «πάνω απ 'όλες», την Πολωνία και την Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρόσφατα, όταν προσπάθησαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφος της Λευκορωσίας και δολοφόνησαν δημοσιογράφους, θέσαμε υπό κράτηση πολλούς ανθρώπους. Διαβιβάσαμε αυτά τα γεγονότα στη γερμανική ηγεσία. Πιστεύετε ότι μας έχουν απαντήσει μέχρι τώρα; Όχι. Έχουμε στείλει στοιχεία στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Λιθουανίας και της Πολωνίας. Πιστεύετε ότι υπήρξαν κάποιες ενέργειες από την πλευρά τους; Όχι. Αντίθετα, η κατάσταση κλιμακώνεται», κατέληξε ο Λουκασένκο.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι οι ΗΠΑ, η Ουκρανία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Λιθουανία συνδέονται με «εν υπνώσει» τρομοκρατικούς πυρήνες που έχουν ταυτοποιηθεί στη Λευκορωσία, προαναγγέλλοντας ότι θα παρουσίαζε τα στοιχεία στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και σε ανώτατους αξιωματούχους της Γερμανίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...