Πολιτική

Μητσοτάκης: H ανάρτησή του για την Κύπρο που ενόχλησε τους Τούρκους

«Σαράντα επτά χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο χρόνος κυλά, όμως κανείς δεν ξεχνά» ανέφερε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, αναρτώντας και τον χάρτη της Κύπρου με το βόρειο κομμάτι αιματοβαμμένο.

 


Τουρκικά ΜΜΕ, αποκαλώντας «Ειρηνευτική Επιχείρηση» την εισβολή, αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δημοσίευσε έναν χάρτη της Κύπρου αιματοβαμμένο, ενώ αποκάλεσε «εισβολείς» τους Τούρκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Όπως κάθε χρόνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράστηκε μια αμφιλεγόμενη ανακοίνωση για την 47η επέτειο της επιχείρησης, αποκαλώντας τους Τούρκους «εισβολείς» στην Κύπρο» σχολιάζει δημοσίυεμα της ενημερωτικής πύλης ensonhaber.com

«Πριν από την επιχείρηση, η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε να αποκλείσει και να απομονώσει τους Τουρκοκύπριους από τους κρατικούς θεσμούς, να τερματίσει την ύπαρξή τους στο νησί και να ανοίξει το δρόμο για ένωση με την Ελλάδα. Η Τουρκία, με την επιχείρηση που οργάνωσε, κατέστρεψε τα σχέδια της ελληνικής κυπριακής πλευράς και της Ελλάδας» αναφέρει προκλητικά το δημοσίευμα.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ