Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής για Δυτικά Βαλκάνια: H συμμετοχή του Μητσοτάκη

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 4μμ (ώρα Ελλάδας) η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Διαδικασία του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια συμμετέχουν οι Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία και οι εκτός ΕΕ χώρες των Δυτικών Βαλκανίων όπως οι Σερβία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο ήταν πυκνές οι επαφές και οι συναντήσεις της ελληνικής διπλωματίας αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη με ηγέτες και αξιωματούχους των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Διαδικασία του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια σε επίπεδο Κορυφής θα διεξαχθεί στο φόντο του παγώματος της ενταξιακής διαδικασίας για Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία καθώς δεν υπάρχει συμφωνία εντός της ΕΕ για το διαπραγματευτικό πλαίσιο. Μάλιστα υπάρχει και σχετικό βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας από τη Βουλγαρία, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ