Πολιτική

''Σφαγή'' στον ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά στον Πολάκη και καυγάς Τσίπρα με Φίλη

Δυο θέματα μονοπώλησαν χθες το ενδιαφέρον του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έφεραν και έντονες τριβές ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος.

Το θέμα της ενίσχυσης της Fraport εξ αιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας  – θέμα το οποίο συζητήθηκε χθες στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών- αλλά και το θέμα Πολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ομόφωνα επιτέθηκαν εναντίον των όσων λέει και κάνει ο πρώην υπουργός για το θέμα του εμβολιασμού, χαρακτηρίζοντας τη στάση του   «αντιεπιστημονική και επικίνδυνη» ενώ επεσήμαναν ότι με όσα λέει  «τροφοδοτεί τις απόψεις των αρνητών των εμβολίων».

Η αντίδραση του Πολιτικού Συμβούλιου ήρθε ως συνέχεια των ενστάσεων που εκφράζουν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Πολάκη. Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός είχε πει πριν από λίγο καιρό ότι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα αποφασίσει εάν θα εμβολιαστεί και τι εμβόλιο θα κάνει, φέρνοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το κόμμα του.

Ο Αλέξης Τσίπρας – ο οποίος στη Βουλή τον είχε καλύψει- συμφώνησε ότι η στάση του βουλευτή Χανιών είναι απαράδεκτη και έσπευσε να ανεβάσει στο twitter  και ένα απόσπασμα από την εισήγηση του που αφορούσε τους εμβολιασμούς.

«Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κομματικά στελέχη επισημαίνουν πάντως ότι, για πρώτη φορά, ακόμα και οι ορκισμένοι φίλοι και υποστηρικτές του έχουν απομακρυνθεί καθώς αντιλαμβάνονται το πολιτικό κόστος των όσων λέει και κάνει ο Παύλος Πολάκης.

Τα αεροδρόμια

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ενίσχυσης της Fraport εξ αιτίας  των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Βούτσης υποστήριξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Στήριξαν αυτή τους την άποψη στο ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που φυτοζωούν και γι’ αυτό είναι άδικο να ενισχυθεί μια μεγάλη εταιρεία με 177 εκατομμύρια ευρώ.

Η πλειοψηφία ωστόσο του Πολιτικού Συμβουλίου έβαλε θέμα αξιοπιστίας  του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ως κυβέρνηση είχε υπογράψει τη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους.

Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Νίκο Φίλη και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο πρώην υπουργός Παιδείας παραπονέθηκε ότι τα κομματικά όργανα δεν συνεδριάζουν τόσο συχνά όσο θα έπρεπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ