Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Νίκος Χαρδαλιάς: Στη Ρόδο για τα εγκαίνια γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη

Στη Ρόδο μεταβαίνει αύριο, Τετάρτη 9 Ιουνίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Στο νησί των ιπποτών θα δώσει το «παρών» μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, στην τελετή εγκαινίων της νέας γέφυρας στον ποταμό Μάκκαρη, επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου στην περιοχή Χαράκι.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ότι η γέφυρα αυτή είχε καταρρεύσει τον Νοέμβριο του 2019, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν θύματα ή τραυματισμοί, καθώς λίγες ημέρες πριν την κατάρρευση η πρόσβαση είχε αποκλειστεί, σε συνέχεια κήρυξης της περιοχής σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με εντολή του κ. Χαρδαλιά.  

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η εν λόγω περίπτωση στη Ρόδο αποτέλεσε χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάγκης προληπτικής κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δυνατότητα η οποία θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 4662/2020 για την αναδιάρθρωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας.  

Ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει, επίσης, αυτοψία στο χώρο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) που κατασκευάζεται στο νησί, ενώ θα επισκεφθεί και το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του που συμβάλλει στην επιχείρηση «Ελευθερία».  

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ