Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Συνομιλίες Παναγιωτόπουλου στη Λισαβόνα για θέματα ασφαλείας

Οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και οι προκλήσεις ασφαλείας τέθηκαν στο επίκεντρο του δείπνου εργασίας των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος γράφει στην ανάρτησή του: «Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Ατύπου Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας της ΕΕ όπου συμμετείχα, στη Λισσαβώνα. Στη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ο οικοδεσπότης Joao Gomez Cravinho μάς ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις προκλήσεις ασφαλείας και τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητήσουμε αύριο (σ.σ. σήμερα)».

https://www.facebook.com/npanagioto/posts/1099584373882135

Υπενθυμίζεται ότι στη διήμερη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που διεξάγεται στην Πορτογαλία, χθες Πέμπτη 27 Μαΐου και σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου συμμετέχει και ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας συζητούν θέματα σχέσεων της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, τη Στρατηγική Πυξίδα της ΕΕ, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της Ευρω-Αφρικανικής Συνεργασίας για την Ειρήνη και την Ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ