Πολιτική

Μητσοτάκης: «Στις 12/5 οι ανακοινώσεις για τα ταξίδια εντός Ελλάδας»

«Ανάγκη μεγάλης προσοχής»

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη μεγάλης προσοχής από όλους καθώς ανοίγει σταδιακά η οικονομική και η κοινωνική δραστηριότητα. «Καθώς ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων. Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε από τη στιγμή που όλοι θα φερθούμε υπεύθυνα και καθώς από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις και θα αρχίσουν τα νησιά να έχουν επισκέπτες και από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα γίνουν και αύριο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτο βήμα η απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, μια μέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να εξειδικευτεί πώς αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας και προστασίας, καθώς ο ιός παραμένει ενεργός σε υψηλά επίπεδα στην κοινότητα.

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθεί η διεύρυνση του ωραρίου στην εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα ή και αργότερα -με ορίζοντα να απελευθερωθεί εντελώς κατά τις προσεχείς μέρες εφόσον τα δεδομένα της πανδημίας το επιτρέψουν – ενώ και τα SMS στο 13033 και στο 13032 αναμένεται να περάσουν στο παρελθόν, μαζί με τις πρακτικές click away και click inside στο λιανεμπόριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ