Δημοσκόπηση
Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 13,5 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 13,5 μονάδες, ενώ οι πολίτες απάντησαν σε μία σειρά από ερωτήματα για τον κορωνοϊό.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει το ποσοστό του 27%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά είναι τα εξής: Νέα Δημοκρατία 38%, ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, ΚΙΝΑΛ 7%, ΚΚΕ 6%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ 25 3%, άλλο 7,5%, αναποφάσιστοι 9,5%.

Σε ερώτηση για τον Νίκο Δένδια και την στάση του στην επίσκεψη στην Άγκυρα, το 75% είδε θετικά την παρουσία και τον τρόπο που αντιμετώπισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ την ένταση με τον Τσαβούσογλου, ενώ το 11% αρνητικά.

Η ανησυχία για τις μεταλλάξεις – Τα μέτρα της κυβέρνησης και το εμβόλιο

Στην ερώτηση «πόσο σας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού», το 59% απάντησε πως ανησυχεί, το 18% ανησυχεί μέτρα, ενώ το 18% ανησυχεί λίγο ή ελάχιστα.

Στο ερώτημα αν θα κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, το 56% απάντησε σίγουρα ναι, το 19% μάλλον ναι, το 10% μάλλον όχι και το 12% σίγουρα όχι. Παράλληλα, το 56% θα το κάνει το συντομότερο, το 13% απάντησε πως θα εμβολιαστεί μετά από 2-3 μήνες, το 16% αρκετά αργότερα και το 13% ποτέ.

Όσο για την ικανοποίηση από την οργάνωση των εμβολιασμών, το 48% είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 25% που δεν είναι.

Για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, το 54% θεωρεί πως η απόφαση είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 38% θεωρεί πως είναι λανθασμένη, με το 8% να απαντάει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Για το άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων με τά το Πασχα, το 75% θεωρεί πως είναι σωστή η αποφαση, έναντι του 16%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...