Πολιτική

Ανάρτηση για την γενοκτονία των Αρμενίων της Φώφης Γεννηματά

Ανάρτηση για την γενοκτονία των Αρμενίων έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά νωρίτερα σήμερα. «106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν ξεχνάμε. Θυμόμαστε, τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της θηριωδίας», επισημαίνει τονίζοντας ότι «πρώτα οι Αρμένιοι, μετά οι Έλληνες του Πόντου, θύματα του εθνικισμού και του φανατισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έλληνες και Αρμένιοι ήταν και είναι πάντα δίπλα, αδέλφια. Κοινή πορεία, στα μαύρα χρόνια και στις κακουχίες, κοινή πορεία στη συμβίωση των κοινοτήτων και σήμερα στη συνεργασία των δυο κρατών για την εμπέδωση της ασφάλειας στην περιοχή με βάση το διεθνές δίκαιο», υπογραμμίζει η κ. Γεννημάτα.

Σημειώνει δε πως «η αναγνώριση της γενοκτονίας αποκτά νέα δυναμική διεθνώς και είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει προκειμένου να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα του χθες».

«Η Τουρκία θα πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι η ιστορία δεν παραχαράσσεται και το ελάχιστο που έχει να κάνει, είναι η παραδοχή των εγκλημάτων και μια συγγνώμη στους λαούς που υπέφεραν», καταλήγει στη δήλωση της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν ξεχνάμε. Θυμόμαστε, τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της θηριωδίας. Πρώτα οι...

Posted by Fofi Gennimata on Saturday, April 24, 2021

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ