Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Κοτζιάς για Δένδια: "Πέτυχε κάτι ουσιαστικό ή ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία;"

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Τουρκία και την ένταση με τον Τούρκο ομόλογό του, ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς θέτει ερωτήματα σχετικά με τα ουσιαστικά κέρδη που έφερε στη χώρα το συγκεκριμένο ταξίδι.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στο Twitter απευθύνει ερωτήματα στον Νίκο Δένδια σχετικά με την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρει «για πρώτη φορά μετά από 20 μήνες πεισματικής σιωπής ο ΥΠΕΞ/ΝΔ απάντησε εν μέρει σε τουρκικές προκλήσεις».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο δεν εξήγησε μια σειρά από ερωτήματα όσον αφορά την επίσκεψή του αλλά και την ένταση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

«Ήταν αυτός ο σκοπός ταξιδιού του; Πέτυχε κάτι άλλο πιο ουσιαστικό και αν ναι σε ποιο βαθμό; 'Η ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία και τα εσωκομματικά της ΝΔ» γράφει ο κ. Κοτζιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κοτζιάς αφήνει ένα υστερόγραφο στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η δεξιά η ακροδεξιά και το παρακράτος πάντα δεν άντεχαν τη φωνή της αλήθειας. Παρόλο που με έχουν κομμένο από όσα μέσα ελέγχουν απευθείας, εξακολουθούν με πάθος να παράγουν τα ψέματά τους».

«Η "ομάδα αλήθειας της ΝΔ" έβγαλε ένα φιλμάκι από επίσκεψη μου σε Σμύρνη την ώρα που συνομιλώ με Τσαβούσογλου, ενώ πέταξαν αεροπλάνα από πάνω από το Προξενείο. Τότε μου λέει πειραχτικά ο Τσαβούσογλου "μη φοβάσαι δεν έχουν κακό σκοπό". Εκεί το σταμάτησαν το φιλμάκι. Δηλαδή, έφαγαν την άμεση απάντηση που έδωσα διακόπτοντας τον συνομιλητή μου».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ότι απάντησε τότε με χαμόγελο στον Τσαβούσογλου ότι «εσύ να ανησυχείς γιατί έφερα μαζί μου την ελληνική πολεμική αεροπορία»: «Δεν αντέχουν την αλήθεια, το έχουν πια στο DNA να την ξεφτιλίζουν» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ