Πολιτική

Τι ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης για την ισχύ των γάμων με ανηλίκους

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με σκοπό να τροποποιηθεί το άρθρο, το οποίο επιτρέπει το γάμο με ανήλικο, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης

Ο κ. Πλεύρης σημειώνει ότι σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, ενώ ο ορισμός είναι ότι ο μελλόνυμφος θα πρέπει να είναι ενήλικος, δίνεται η δυνατότητα και για γάμο με μελλόνυμφο ανήλικο άτομο, εάν υφίσταται σπουδαίος λόγος. Συγκεκριμένα το άρθρο 1350 ορίζει ότι: «Για την σύναψη γάμου, απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία. Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Το δικαστήριο μπορεί, αφού ακούσει τους μελλόνυμφους και τα πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια του ανηλίκου, να επιτρέψει το γάμο και πριν από την συμπλήρωση αυτής της ηλικίας, αν η τέλεσή του επιβάλλεται από σπουδαίο λόγο».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ αυτή η πρόβλεψη αφήνει ανοικτό τον κίνδυνο εκμετάλλευσης της ανηλικότητας και σύναψης γάμων μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων και μάλιστα χωρίς ηλικιακό περιορισμό.

 

Διαβάστε την ερώτηση:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ