Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Νέο ατόπημα της ΠτΔ, Κ. Σακελλαροπούλου

Η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η πρόσκληση ήρθε δια χειρός Τζέφρι Πάιατ, του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Αγορά.

Η κυρία Σακελλαρόπουλου θα πρέπει να κατανοήσει την θεσμική της θέση. Δεν είναι πρέσβης της Πορτογαλίας στην Ελλάδα. Η ώστε να κληθεί από τον ομόλογό της για να κάνουν βόλτα. Είναι αρχηγός κράτους. Και ως αρχηγός κράτους, δεν πηγαίνει να συναντήσει κάποιον πρέσβη μετά από πρόσκληση του. Ο πρέσβης πηγαίνει προσκεκλημένος από την αρχηγό του κράτους. Οι εποχές Πιουριφόυ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για να επιστρέψουν από την πίσω πόρτα, επειδή η κυρία Σακελλαρόπουλου προφανώς αγνοεί τα θεσμικά της καθήκοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύ ευχαρίστως να οργανωνόταν μία εκδήλωση υπό την αιγίδα της προεδρίας της δημοκρατίας, όπου θα προσκαλεί το και ο αμερικανός πρέσβης και ο ρώσος πρέσβης και οποιοσδήποτε άλλος πρέσβης επιθυμούσε η προεδρία.

Αυτές οι κινήσεις όμως μπορούν ακόμα και να παρεξηγηθούν και να εκληφθούν ως δείγματα άνισης μεταχείρισης μεταξύ των διεθνών σχέσεων της Ελλάδος, ή ακόμα χειρότερα, ως δείγμα υποταγής. Λίγη προσοχή λοιπόν. Εάν η κυρία Σακελλαροπούλου θεωρεί ότι έχει κάποια υποχρέωση σε προσωπικό επίπεδο απέναντι στον αμερικανό πρέσβη, ας τον ευχαριστήσει σε μια ιδιωτική συνάντηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...