Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Νίπτει τας χείρας της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου-Καμία απάντηση που δεν φίλησε τον Σταυρό

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έλαβε με την αυγή του νέου έτους η στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας στην δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών, καθώς και το γεγονός πως για πρώτη φορά δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος κατά την προσέλευση της στον ναό.

Το θέμα που ανέδειξε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και επέφερε πλειάδα αρνητικών σχολίων ανάγκασε την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκδώσει πριν από λίγο, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, ανακοίνωση για τη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς.

Σε αυτήν “νίπτει τας χείρας” της για την μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει γιατί η κα Σακελλαροπούλου δεν προσκύνησε τον Σταυρό.

Η λιτή ανακοίνωση αναφέρει:

“Σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, διευκρινίζονται τα εξής: Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ