Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Το πρόβλημα είναι οι συναθροίσεις και όχι η κίνηση στους δρόμους

«Η κίνηση στους δρόμους με τα αυτοκίνητα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, οι συναθροίσεις είναι» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με τις εικόνες από το κέντρο της Αθήνας, καθώς πλήθος κόσμου βρέθηκε στους δρόμους είτε για μια εορταστική βόλτα ή ψώνια της τελευταίας στιγμής, είτε για να μεταβούν στην οικία όπου θα απολαύσουν στο εορταστικό τραπέζι. 

«Είναι απολύτως κατανοητό για τους ανθρώπους να είναι κουρασμένοι, να υπάρχει μια κόπωση, αλλά από την άλλη πλευρά μια συνάθροιση ή μια μεγάλη γιορτή είναι μια μαχαιριά στην πλάτη των συμπολιτών μας», είπε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας, τονίζοντας ότι έτσι «θα έχουμε κάποιους θανάτους πάλι, θα γεμίσουν οι ΜΕΘ».

«Ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο. Αυτό πρέπει να είναι συνείδηση στον καθένα. Ακόμη και στα νέα παιδιά που πολλές φορές δεν υπολογίζουν ούτε τον θάνατο, ούτε την αρρώστια και δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι δεν έχουμε περιθώρια για να πάμε σε 3ο κύμα γιατί αν τυχόν έχουμε πάλι αύξηση των κρουσμάτων, γεμίσουν οι ΜΕΘ και το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία των ανθρώπων που θα είναι στις κλίνες Covid ή στις ΜΕΘ, δεν θα υπάρχει προσωπικό για εμβολιασμό.

«Απόψε είναι μια κρίσιμη βραδιά. Αν πάμε καλά τα Χριστούγεννα θα πάμε καλά και την Πρωτοχρονιά με τις ίδιες προϋποθέσεις», υπογράμμισε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...