Πολιτική

Π. Καμμένος για Τουρκία: «Η Ελλάδα έχει μαζί της το διεθνές δίκαιο- Δεν πρέπει να υποχωρούμε ούτε χιλιοστό»

Για όλους και για όλα μιλάει μετά από καιρό ο Πάνος Καμμένος στο real.gr. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία και ξεκαθαρίζει πως «η Ελλάδα έχει μαζί της το διεθνές δίκαιο. Δεν πρέπει να υποχωρούμε ούτε χιλιοστό».


Παράλληλα αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις με τους κατασκόπους στη Ρόδο και υποστηρίζει πως είναι απαράδεκτο να αφήνονται ελεύθεροι. Μάλιστα υποστηρίζει πως η Τουρκία έχει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο ανέδειξε πρώτος ο στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλάει για τον κορωνοϊό ενώ ξεκαθαρίζει πως θα κάνει το εμβόλιο. Όσο για τους αρνητές απαντάει πως αυτή την στιγμή θεωρίες συνομωσίες δεν βοηθούν κανέναν.

Τέλος μιλάει και για την υπόθεση Noor one και ξεκαθαρίζει πως δεν ισχύουν όσα αναφέρονται σε πρόσφατο δημοσίευμα περιοδικού στο εξωτερικό, αλλά και ότι δεν αληθεύουν όσα δημοσιεύθηκαν περί δήθεν ενημέρωσης του από ξένες υπηρεσίες για τον Ευάγγελο Μαρινάκη και συμπληρώνει χαρακτηριστικά:  «Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη η οποία πρόσφατα απεφάνθη περί της μη εμπλοκής του συγκεκριμένου με υποθέσεις ναρκωτικών και συγκεκριμένα για την μεταφορά τριών τόνων ηρωίνης με το Noor one».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποια στάση πρέπει να κρατήσει η χώρα μας απέναντι στην Τουρκία; Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου; Και αν ναι με ποια ατζέντα; 

Στα χρόνια μετά την μεταπολίτευση και την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο αυτό που μας δίδαξε η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι πως όσο η Ελλάδα υποχωρεί η γείτονα αποθρασύνεται.

Η Ελλάδα έχει μαζί της το διεθνές δίκαιο. Δεν πρέπει να υποχωρούμε ούτε χιλιοστό. Όσο οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και υπερασπιζόμαστε την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα και είμαστε έτοιμοι για όλα, η Τουρκία δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε βήμα. Δεν είναι τυχαίο οτι στα χρόνια που είχα την τιμή να είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και εφάρμοζα με τις ένοπλες δυνάμεις τα εθνικά πολεμικά σχέδια δεν τόλμησαν να παραβιάσουν ούτε χιλιοστό την εθνική μας κυριαρχία. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη ρήση του Ελευθέριου Βενιζέλου πως «ο τούρκος θέλει μπάλα».

Τι λέτε για τις τελευταίες εξελίξεις με τους κατασκόπους στη Ρόδο; Μπορεί να έχουν στρατολογηθεί και άλλοι;

Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας πάντα προσπαθούσαν να παραβιάζουν τον εθνικό μας ιστό. Ο βρώμικος ρόλος του προξενείου της Κομοτηνής και η εφαρμογή του περίφημου «εριτμέ προγκραμί» είναι γνωστό στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ο πρώτος που ανέδειξε τον σχεδιασμό της Τουρκίας ήταν ο αείμνηστος στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης με τον οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω μαζί. Είναι απαράδεκτο να αφήνονται ελεύθεροι κατάσκοποι που συλλαμβάνονται από τις ελληνικές υπηρεσίες διαπράττοντας το κακούργημα της κατασκοπείας την ώρα που η Τουρκία κράτησε παράνομα Έλληνες στρατιωτικούς για έξι μήνες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει οτι η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού σε σχέση με το πρώτο; Τι λέτε; 

Ο κορωνοϊός είναι μια πανδημία που απειλεί όλους τους πολίτες, είτε στηρίξουν την κυβέρνηση είτε την αντιπολίτευση. Όταν το έθνος απειλείται απαιτείται εθνικός σχεδιασμός και υπακοή όλων των πολιτών στους ειδικούς για αντιμετωπίσουμε ακόμα και αυτή την απειλή. Και όχι μόνο υγειονομικά αλλά και οικονομικά.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα το κάνετε; Πάντως, ένας δικός σας συνεργάτης και πρώην υφυπουργός, ο Νίκος Μαυραγάνης είναι εκ των πρωταγωνιστών των αρνητών του εμβολιασμού;

Θα το κάνω το εμβόλιο κατα του κορωνοϊού και θεωρώ οτι αυτή την στιγμή, θεωρίες συνομωσίες δεν βοηθούν κανέναν. Πρέπει να εμπιστευτούμε τους επιστήμονες και είμαι περήφανος που Έλληνες επιστήμονες σε όλα τα επίπεδα διαπρέπουν παγκόσμια.

Έχουν περάσει 18 μήνες περίπου που είστε εκτός της ενεργής πολιτικής. Θεωρείτε οτι κάνατε κάποια λάθη το διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος που δεν έχει κάνει λάθη. Είμαι περήφανος όμως που διασφάλισα την εθνική ομοψυχία, προάσπισα τα εθνικά συμφέροντα και μαζί με τους ΑΝΕΛ καταφέραμε με τον ελληνικό λαό η Ελλάδα να βγει μια για πάντα από την εποχή των μνημονίων και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

«Δεν είχα ενημέρωση απο ξένες υπηρεσίες για τον Ευάγγελο Μαρινάκη. Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη η οποία πρόσφατα απεφάνθη περί της μη εμπλοκής του στην υπόθεση Noor one»

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του new republic υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό σας σε σχέση με τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη και την υπόθεση του Noor one, με την οποία αποδείχθηκε ότι δεν έχει σχέση. Τι λέτε; 

Δέχθηκα και δέχομαι αήθεις επιθέσεις από πρωτοκλασάτα στελέχη συγκεκριμένου συγκροτήματος και μάλιστα σε βάρος της οικογένειας μου και των ίδιων των παιδιών μου. Αλλά επειδή θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος και δίκαιος αυτό δεν έχει καμία σχέση με σενάρια τα οποία περιγράφονται στον ελληνικό και ξένο Τύπο όπως στο περιοδικό new republic. Η αντιπαράθεση μου με το συγκρότημα Τύπου και τα στελέχη του δεν σημαίνει ότι αληθεύουν δήθεν πληροφορίες οτι είχα ενημέρωση από ξένες υπηρεσίες για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Εξάλλου εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη η οποία πρόσφατα απεφάνθη περί της μη εμπλοκής του συγκεκριμένου με υποθέσεις ναρκωτικών και συγκεκριμένα για την μεταφορά τριών τόνων ηρωίνης με το Noor one.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ